Geplaatst op Geef een reactie

Hiking uitrusting huren? 1 – Laagdrempelig ontdekken!

In deze serie in Trail Talk ga ik in op hiking uitrusting huren. Waarom zou je uitrusting eigenlijk huren? Wat zijn daar de voor- en nadelen van? In het eerste deel: een laagdrempelige kennismaking met hiken!

Hiken is ontzettend gaaf. Je kan de natuur ontdekken zoals je op geen andere manier kan. Je kan helemaal back to basic gaan én het biedt fysieke uitdaging. Overleven in de natuur, slapen onder de sterren, navigeren en kilometers maken. Maar als je het nog nooit hebt gedaan, is het soms lastig om te beginnen. Er zijn meerdere drempels: kennis, inspiratie, materialen.

Uitrusting als drempel

Een van de drempels is het gebrek aan materialen. Materialen om te hiken zoals een goede tas, drinkzak, regenhoes en waterfilter. Maar zeker als je wilt wildkamperen zijn materialen als een tent, matje en slaapzak forse investeringen. Want naast alle materialen om te hiken of te kamperen, moet je ook denken aan goede wandelschoenen, essentiële kleding (waaronder de vaak prijzige jassen), kaarten, voeding én transport naar de tocht die je wilt lopen. Zo kan een eerste hike een vrij prijzige onderneming worden. Waarbij je niet eens weet of het wat voor jou is! Er is echter niet alleen een financiële drempel. Er is zoveel te kiezen op het gebied van outdoor materialen: hoe weet je nou welke tent, welk matje en welke slaapzak geschikt is voor jouw eerste avontuur?

Huren als laagdrempelige kennismaking

Hiking uitrusting huren is dan een goed idee. De materialen voor meerdaagse hikes zoals een goede tas met accessoires, een hoofdlamp en waterfilter kan je huren tegen scherpe tarieven. Wil je ook wildkamperen, dan kun je kampeerbenodigdheden ook tegen een scherp tarief huren. Tent, slaapmat en slaapzak: zo kun jij zonder grote investeringen ontdekken of een meerdaagse wandeling wat voor jou is. Is het hiken het helemaal voor jou en wil je na je eerste avontuur toch eigen uitrusting aanschaffen? Dan heb je waarschijnlijk een veel beter idee bij wat je zoekt in uitrusting. Welke eigenschappen zijn bijvoorbeeld voor jou belangrijk bij een tent, slaapmat of tas. Daarnaast is huren een duurzaam alternatief voor eigendom. Waarover meer in de volgende blogs!

Ga je voor het eerst hiken, dan kan je al een week lang hiken inclusief eten en reizen in Schotland voor een kleine 600 euro! Van dat bedrag is slechts 200 euro voor het huren van uitrusting. Na drie keer huren kun je daarvan waarschijnlijk nét een tentje kopen. Ook als je vaker gaat hiken kan huren daarom aantrekkelijk zijn, zeker als je alle dure onderhoud- en reinigingsmiddelen in je afweging meeneemt. Is hiken na een eerste tocht toch niets voor jou, dan heb je niet voor 1000+ euro materialen op zolder liggen. Goed voor jouw portemonnee, goed voor het milieu!

Hiking uitrusting huren

Uit deze blog blijkt dat huren aantrekkelijk is voor startende hikers om hiken te ontdekken, maar zeker ook als je daarna vaker gaat hiken. Je kan op pad met kwalitatief goede materialen, zonder de grote investering! Houd de blog in de gaten voor de volgende blogs over huren: huren als duurzaam alternatief voor eigendom, huren als kennismaking met uitrusting en meer! Heb je opmerkingen of vragen? Laat het weten in de comments 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.