Natuurroute N-70

Natuurroute N-70

Een mooie dagwandeling met flink wat hoogtemeters

De Natuurroute N-70 begint in Berg en Dal bij Nijmegen. Start- en eindpunt bevinden zich bij de St. Maartenskliniek. Vanuit hier maak je een prachtige tocht door de natuur in de regio van Berg en Dal, Beek en Ubbingen. Maar vergis je niet! Je maakt flinke hoogtemeters over de Stuwwal. Zo beklim je onder andere Duivelsberg, Boterberg en Sterreberg. Daarmee is het een uitstekende training voor lange afstandswandelingen. Maar bovenal een prachtige wandeling met mooie doorkijkjes over de lager gelegen rivierlandschap rond de Waal.

In bewegend beeld

Video Natuurroute

Start - en eindpunt

Het start- en eindpunt vind je aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen, vlak voor de st. Maartenskliniek. Het startpunt staat bekend als Hotel-restaurant ‘t Spijker, die aan de overkant ligt. Als je vanuit het centrum/station komt, is dat een wandeling van 3.4 kilometer (30 a 45 minuten) extra. 

De route zelf is een rondje, je kan dan ook op meerdere punten opstappen. Andere bekende opstappunten zijn Hotel Sous les Eglises of het Fletcher Hotel in Berg en Dal, Restaurant de Musschenberg in Beek-Ubbergen of Landgoedhotel Holturnsche Hof in Berg en Dal.

Gedurende de wandeling volg je de groene markeringen.

Afstanden

De gehele tocht is 16 kilometer lang, waarbij je ruim 400 hoogtemeters maakt. Loop je vanuit het centrum van Nijmegen, dan is de tocht zeker 22 kilometer lang.

Hoewel de tocht niet lang is, heeft de route een stevig sportief gehalte door de hoogteverschillen. Naast de vele dagwandelaar is het ook een veel gebruikte route voor hardlopers en trainende lange afstandswandelaar. Je hoeft niet gek op te kijken als je hier wandelaar met volledige bepakking ziet lopen! Ik heb er in ieder geval meerdere gezien.

De tocht loopt zowel heen als terug geregeld langs elkaar, waardoor je de wandeling makkelijk kan inkorten.

Bereikbaarheid

De tocht is goed bereikbaar. Vanuit het centrum van Nijmegen is de tocht goed te bereiken en ook met het OV bedient het startpunt met enige regelmaat. Ook naar Berg en Dal en Beek-Ubbingen vind je verschillende buslijnen. 

Met de auto kun je parkeren overal parkeren. In het geval van gebruik van de auto is de parkeerplaats bij Duivelsberg ook een goed start- en eindpunt. 

Tips

Zorg voor schoeisel met een goede ondersteuning en grip. De paden zijn nergens moeilijk, maar je maakt beste hoogtemeters.

Ga je trainen voor een lange afstandswandeling, neem dan ook je tas mét gewicht mee. Dat is een goede training. En heb je nog over, loop hem dan nog voor een 2e ronde!

Blogs

Lees mijn verhaal in het reisverslag over Natuurroute N-70. Van mooie vergezichten tot een lekkere lunch in het bos. Je leest het in het reisverslag op mijn blog.

Nog vragen? 

Neem gerust contact op! We denken graag met je mee

Bekijk ook andere inspiratiepagina's!

East Highland Way

Een prachtig vervolg op de WHW

West Highland Way

Een goede eerste kennismaking met hiken

waarom hiken natuur

Kungsleden

Extreme wildernis boven de poolcirkel

Twentepad

een midweek of lang weekend dicht bij huis!