Waarom huren?

Hiken ontdekken zonder grote investering

Je bent benieuwd naar hiken en wilt graag je eerste tocht lopen. Je weet echter niet of het wat voor je is, en de investeringen in een goede tent (500+), slaapmat (150+) of tas met accessoires (250+) zijn fors. Je wilt echter ook niet met je pop-up tentje van de Action op de Schotse hooglanden in een storm terecht komen. 

Huren is dan een uitstekend idee. Huren bij Start Hiking laat je laagdrempelig kennis maken met hiken met kwalitatief goede uitrusting. Bijkomend voordeel is dat je er achter komt welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn van je uitrusting. Gelijk investeren in goede materialen zonder ervaring is toch vaak een gokje, want iedere hiker heeft andere voorkeuren. Je ziet dan ook vaak dat een beginnende hiker al na zijn eerste hike materialen begint te vervangen… zonde van de investering én niet duurzaam. Huren is daarom een goed idee. Raak je besmet met het hiking-virus, dan heb je al een idee bij wat je zoekt in je eigen uitrusting.

Sporadisch hiken? Huren als een duurzaam alternatief voor eigendom

Hike je slechts af en toe? Wil je elk jaar één mooie tocht lopen? Dan is huren een duurzaam alternatief voor eigendom. Het is zonde om voor duizenden euro’s uitrusting op zolder te hebben liggen voor die ene jaarlijkse trip. Door te huren verminder je de impact op het milieu en wordt de uitrusting goed gebruikt (maar ook goed onderhouden). De productie van uitrusting is namelijk goed voor 65% van de impact op het milieu. Huren is goed voor het milieu en je hoeft zelf geen dure uitrusting aan te schaffen en te onderhouden. 

Economisch is huren ook interessant! Na drie tot vijf mooie weken hiken kun je van dat bedrag nét een goede tent aanschaffen – en heb je nog geen matje, slaapzak, tas of andere materialen. Huren is dan toch een veel beter alternatief?

Gemak dient de mens

Hiking is fantastisch, maar het beheren van een uitrusting vraagt ook wat. Zo lijken er wel duizenden membranen, temperatuurnormen en fabrikanten te zijn. Harshell? Softshell? Silnylon, ripstop, dons of synthetisch? Ga met een gerust hart op stap met uitrusting van Start Hiking – uitrusting die wij zelf ook mee zouden nemen op avontuur.

Het onderhoud van uitrusting is ook vrij specifiek: verschillende technische wasmiddelen, impregneermiddelen en voor elke stof is het weer anders. Het drogen van gewassen slaapzakken of tenten kan uren duren en alles is handwerk. Kleine scheurtjes of krasjes dienen vakkundig met de hand gerepareerd te worden. Geen zin in? Huren bij Start Hiking is all-in en de spullen kun je gewoon vies terugbrengen.

Zin gekregen om op avontuur te gaan?

Uitrusting om te hiken huur je compleet en voordelig bij Start Hiking. Van ‘slapen’-uitrusting om te wildkamperen, tot ‘hiking’-uitrusting voor een geslaagde hike.