Geplaatst op 1 reactie

Voorkom een klotsende drinkzak

Klotsende drinkzak

Drinkzak

Een drinkzak is een belangrijk accessoire, maar een klotsende drinkzak vervelend! Als je aan het hiken bent is het belangrijk om goed te blijven drinken. Daarbij is een drinkzak erg handig. Een flesje pakken met een backpack op je rug is een lastige onderneming en elke keer je tas afzetten om te drinken is ook onhandig. Als drinken onhandig is – ga je vanzelf minder drinken. Terwijl drinken hartstikke belangrijk is voor je lichaam! Zeker als je de hele dag actief bent op jouw hike avontuur.

Met een drinkzak in je tas en een drinkslangetje binnen handbereik kan je constant blijven drinken. Dit zorgt er ook voor dat je elke keer slokjes kan nemen, wat vooral fijn is als het koud is én het water ook koud is. Doordat je de hele dag met gemak blijft drinken presteer je beter en herstel je ook sneller. Naast dat je de hele dag kan drinken, is een drinkzak ook een handige wateropslag voor rond het kamp. In de meeste drinkzakken past namelijk 1,5 tot wel 3 liter. Zo hoef je zo overdag ook niet te vaak bij te vullen.

Klotsen en klotsvrij wandelen

Een net gevulde drinkzak kan echter wel flink klotsen op je rug. En er is niets vervelender dan geklots of gerammel in je tas. Dat geklots komt doordat er lucht bij in de drinkzak zit, waardoor er ‘loze’ ruimte in de drinkzak overblijft waar het water kan gaan klotsen. Het kan er ook voor zorgen dat je lucht meekrijgt bij het drinken, ook niet fijn!

Om klotsvrij te wandelen doe je het volgende. Na het vullen en sluiten van je drinkzak, houd je de drinkzak op de kop. Je zorgt ervoor dat de luchtbel ter hoogte van de aansluiting van de drinkslang zit. Met je hand knijp je in het bijtventiel van de drinkslang terwijl je drukt op de drinkzak. Net zo lang tot alle lucht eruit is. De drinkzak bevat nu alleen nog maar water. Geen geklots, een stuk stabieler én geen lucht bij het drinken!

Hopelijk heb je wat aan deze tip om je drinkzak altijd luchtvrij te maken na het vullen. Dat scheelt een klotsende drinkzak en lucht bij het drinken. Drink jij ook altijd uit een drinkzak? Maak je de drinkzak ook altijd luchtvrij? Laat het weten in de comments!

Ook leuk om te lezen:

1 gedachte over “Voorkom een klotsende drinkzak

  1. Heb sinds vorige week een camelbak omdat ik tijdens de halve marathon te weinig drink en me zo’n drinksysteem wel handig leek. Maar helaas, wat ik ook probeer, zak op z’n kop en de lucht er uit drukken of de lucht er uit zuigen, veel water er in,weinig water er in, het maakt allemaal niets uit. Er is gewoon niet mee te lopen door dat geklots. Helaas zitten de kaartjes er niet meer aan dus terug sturen gaat niet. SPIJT als haren op mijn hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *