Umfassungsweg

Umfassungsweg

Een geweldige ronde over het Landgoed Twickel en langs de landschapsarchitectuur van Petzold

De Umfassungsweg maakt een geweldige ronde over het Landgoed Twickel. De route begint bij het kasteel Twickel. Over 11,5 kilometer loop je door het Twentse landschap, langs natuurweides, mooie bossen en lanen en over de es. Ook kom je door het centrum van Delden, een karakteristiek plaatsje. Kortom; een mooie dagwandeling over een fantastisch landgoed.

In bewegend beeld – Komt binnenkort!

Video Umfassungsweg

Start - en eindpunt

De Umfassungsweg begint bij de Landgoedwinkel van het kasteel Twickel. Je kunt hier parkeren (€ 2,-). Je loopt dan langs het kasteel het landgoed op en tegen het einde kom je in het centrum van Delden. De route eindigt weer bij de parkeerplaats.  

Alternatief kun je ook starten bij het Hoogspel (horeca). Je mist dan het stukje langs de Landgoedwinkel. Je kan hier de route oppakken door richting Delden te lopen en voor het viaduct links te gaan – je komt hier op de gemarkeerde route. Je loopt dan eerst door Delden maar komt wel langs het kasteel – als je zodra je daar bent een stukje doorloopt. Je eindigt dan weer bij het Hoogspel.

Afstanden

De gehele tocht is 11,5 km. 

Hier doe je ongeveer zo’n 2,5 uur over.

Bereikbaarheid

Delden heeft een treinstation en de route loopt hier recht voor langs. Je kunt de route dus prima lopen via het openbaar vervoer.

Het officiële startpunt bij de landgoedwinkel is het beste te bereiken per auto of fiets. Ook het Hoogspel is het beste per auto of fiets te bereiken.

Tips

Ga op tijd op pad. Je hebt dan de paden voor jezelf alleen en wellicht spot je wild!

Je kan midden op het landgoed wildkamperen op een paalkampeerplaats. Heb je in in een nachtje weg? Loop dan de ene helft in de avond – kampeer op het landgoed – en loop in de ochtend de route uit!

Blogs

Nog niets, maar dat komt snel.. blijf het in de gaten houden!

Nog vragen? 

Neem gerust contact op! We denken graag met je mee

Bekijk ook andere inspiratiepagina's!

East Highland Way

Een prachtig vervolg op de WHW

West Highland Way

Een goede eerste kennismaking met hiken

waarom hiken natuur

Kungsleden

Extreme wildernis boven de poolcirkel

Twentepad

een midweek of lang weekend dicht bij huis!

Essenroute

Een prachtige wandeling langs de essen en beken van Twente

Natuurroute N-70

Een mooie dagwandeling met flinke hoogtemeters