Hiking-site.nl

Hiking-site.nl is een site vol met informatie over hiking, navigatie, routes, ehbo, materialen, GPS, winkels, verzorging en buitensportboeken. De site is bestemd voor de actieve buitensporter die houdt van wandelen, lopen, hiken, buiten, outdoor en natuur.

Outdoorguru.com

Outdoorguru.com is het outdoorkanaal van Gijs Loning. Als outdoor liefhebber, buitenmens en absolute geargeek maakt hij voornamelijk (video)reviews van outdoorgear, trekkingfietsen en mountainbikes. Hij wordt niet betaald voor het maken van de reviews dus kan zijn werk eerlijk en onafhankelijk doen.

Walkhighlands.co.uk

Walk Highlands is een Engelse website die zich richt op het wandelen in de Schotse hooglanden. Je vindt hier allerlei tips, reisverslagen, tochtverslagen, GPS-routes en bestanden en gear reviews voor jouw hikes in Schotland.

Distant North.com

Distant North is een website van Cody Duncan. Naast de prachtige foto’s die hij maakt en de mooie video/documentaire die hij gemaakt heeft van Kungsleden, heeft hij een handig gidsje voor het noordelijk deel van Kungsleden op zijn website staan voor een schappelijke prijs. Hij is niet helemaal volledig, maar geeft een goed idee van de noordelijke stukken Kungsleden: zowel Kvikkjokk-Abisko als Nikaloukta – Abisko

Officiële website tochten

Sommige tochten hebben een officiële website waar je informatie kan opdoen.

Google is je vriend en ook op walkhighlands vind je vaak een link naar officiële websites als deze bestaan.