Hiking-site.nl

Hiking-site.nl is een site vol met informatie over hiking, navigatie, routes, ehbo, materialen, GPS, winkels, verzorging en buitensportboeken. De site is bestemd voor de actieve buitensporter die houdt van wandelen, lopen, hiken, buiten, outdoor en natuur.

Green adventurer.com

The Green Adventurer is een blog die ingaat op het duurzame aspect van outdoor avonturen: met gear reviews en blogs die duurzame alternatieven bespreken om verantwoord op avontuur te gaan is het zeker een gave website om in de gaten te houden!

Walk highlands.co.uk

Walk Highlands is een Engelse website die zich richt op het wandelen in de Schotse hooglanden. Je vindt hier allerlei tips, reisverslagen, tochtverslagen, GPS-routes en bestanden en gear reviews voor jouw hikes in Schotland.

Distant North.com

Distant North is een website van Cody Duncan. Naast de prachtige foto’s die hij maakt en de mooie video/documentaire die hij gemaakt heeft van Kungsleden, heeft hij een handig gidsje voor het noordelijk deel van Kungsleden op zijn website staan voor een schappelijke prijs. Hij is niet helemaal volledig, maar geeft een goed idee van de noordelijke stukken Kungsleden: zowel Kvikkjokk-Abisko als Nikaloukta – Abisko

Officiële websites tochten

Sommige tochten hebben een officiële website waar je informatie kan opdoen.

Google is je vriend en ook op walkhighlands vind je vaak een link naar officiële websites als deze bestaan.

Outdoorguru.com

Outdoorguru.com is het outdoorkanaal van Gijs Loning. Als outdoor liefhebber, buitenmens en absolute geargeek maakt hij voornamelijk (video)reviews van outdoorgear, trekkingfietsen en mountainbikes. Hij wordt niet betaald voor het maken van de reviews dus kan zijn werk eerlijk en onafhankelijk doen.

Hiking advisor.be

Hiking advisor is de belgische tegenhanger van Hiking-site en een vereniging gericht op hiken. Je vindt op hun website een schat aan informatie over hiken en de voorbereiding met uitgebreide informatieve teksten, reisverslagen, tips & tricks en links naar interessante pagina’s.

Buutn.nl

Buut’n is een outdoor marktplaats waar je producten kan vinden (zowel nieuw als tweedehands), cursussen op het gebied van outdoor en avontuurlijke outdoorreizen. Een nieuw platform wat zeker een kijkje waard is!

TheHike.nl

The Hike is ontstaan uit enthousiasme voor hiken en alle aangrenzende onderwerpen, zoals gear, travelling, food en fit zijn. Je vindt dan ook veel inspiratie, verhalen, reisverslagen, gave trails en nieuwe spulletjes op TheHike.nl. Een goede plek om je te laten inspireren over alles wat met hiken te maken heeft!