Geplaatst op Geef een reactie

Ochtendroutine tijdens het kamperen

ochtendroutine tijdens het kamperen

Een ochtendroutine tijdens het kamperen is erg belangrijk. Zo deel je jouw tijd efficient in zodat je snel op pad kan. Waar moet je op letten en wat zijn handige tips? Lees snel verder

De ochtend

Na een heerlijke nacht in jouw tentje – ergens in de middle of nowhere – breekt de ochtend aan. Tijd om je klaar te maken voor een nieuwe dag. Maar: je tent is vochtig, je moet alles inpakken én ontbijten. Als je geen duidelijke ochtendroutine hebt, ben je zo uren bezig. Terwijl het ’s ochtends vaak flink koud kan zijn en je net uit je warme slaapzak komt rollen.

Ochtendroutine

Met een ochtendroutine zorg je ervoor dat je zo efficiënt mogelijk te werk gaat zodat je snel op stap kan. Het zorgt er ook voor dat je constant bezig bent. Zo zit je niet stil te wachten tot je water kookt in de frisse ochtend. Zo blijf je ook warm – en het scheelt tijd.

Wat de perfecte ochtendroutine is hangt natuurlijk af van jouw eigen omstandigheden. Ontbijt je warm, zet je koffie? Wat moet je allemaal inpakken, laten luchten? Ben je alleen of met z’n tweeën?

Tips

Op zoek naar jou eigen efficiënte ochtendroutine tijdens het kamperen? Kijk dan naar de klusjes die veel tijd in beslag nemen. Denk aan water koken, luchten van je slaapzak of tent of het inpakken van je tas. Probeer die dingen zo efficiënt mogelijk te plannen, zodat je dingen tegelijk kan doen. Plan daar de kleine dingen omheen – zoals wassen, poetsen, vuilnis opruimen, eten, drinken, waterfilteren etc. Je tent uitruimen terwijl het water opstaat of het luchten van je tent terwijl je jouw tas inpakt is erg efficiënt.

Tips uit mijn eigen ochtendroutine

Als ik uit mijn slaapzak kruip heb ik een duidelijke routine. Eerst natuurlijk aankleden. Is het droog en is de buitenkant van de tent droog, dan hang ik mijn slaapzak over de tent om te luchten. Anders leg ik ‘m open in mijn tent. Vervolgens zet ik buiten eerst mijn pannetje op het vuur. Ik ontbijt ’s ochtends namelijk vaak warm, en zo niet – dan kan ik niet zonder een kopje koffie. Vaak heb ik de avond van te voren alvast mijn drinkzak en softbottle gevuld met water voor de ochtend, anders moet ik eerst waterfilteren.

Als het kan: slaapzak luchten!

Terwijl het pannetje opstaat ruim ik mijn tent uit – slaapmat oprollen, slaapmat inpakken en alle losse spullen inpakken. Ik pak mijn tas helemaal in, op de laatste dingetjes na. Daarbij laat ik ruimte over voor de kookspullen. De tent gaat vervolgens helemaal open, zodat deze lekker kan doorwaaien. Ondertussen is het water aan de kook – tijd om koffie te zetten en water bij het ontbijt te gieten. Vervolgens is er ook nog tijd om te wassen en de laatste dingetjes op te ruimen.

Ondertussen is het ontbijt klaar. Na het ontbijt ruim ik de kookspullen op en stop ze in de tas. Na het tandenpoetsen hoef ik alleen de tent nog in te pakken – deze hangt altijd onderop mijn tas. Daar kan ik dus makkelijk bij. De tas zelf is al ingepakt dus na het uittrekken van de warme laagjes ben ik klaar om op stap te gaan!

Een ochtendroutine tijdens het kamperen is erg handig. Het luchten van een slaapzak of tent en het wachten op het koken van water zijn allemaal klusjes die je handig wilt plannen zodat je ondertussen andere dingen kan doen. Heb jij ook een ochtendroutine? Deel jouw tips in de comments!

Ook leuk om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *