Geplaatst op Geef een reactie

3 hike tips voor de herfst

Hike tips voor de herfst! De herfst komt er alweer aan en de eerste hikes kunnen weer gepland worden. Daarom in deze blog drie hikes die prachtig zijn in de herfst!

Waarom de herfst?

De herfst is misschien wel mooiste seizoen om te hiken. De natuur is volop in beweging. Zo laat de natuur haar mooiste kleuren zien als de bomen van geel, naar oranje en donkerrood gaan. In de Schotse hooglanden zijn de herten in de bronstijd; overal brullende herten. In de herfst worden de dagen ook korter. Met een beetje (nacht)vorst zorgt dat voor knusse avonden bij het kampvuur of lekker warm in je slaapzak. En als bijkomend voordeel: geen muggen of midges meer! En misschien zelfs een laagje sneeuw op de bergtopjes.

1. West Highland Way – Schotland

De West Highland Way (WHW) is een bekende tocht, maar deze prachtige wandelingen van de laaglanden naar de hooglanden is in de herfst misschien wel op z’n mooist. De paden worden namelijk een stuk rustiger, de temperatuur aangenaam en de vervelende midges verdwijnen. De prachtige veenlanden rond Rannoch Moor krijgen een prachtig geel-oranje kleur en de herten in de bronstijd hoor je overal!

hike tips voor de herfst

2. East Highland Way – Schotland

De East Highland Way (EHW) is het minder bekende broertje van de WHW, maar minstens net zo mooi. Over 132 kilometer loop je van de hooglanden naar de Cairngorms. Langs prachtige grote stille meren, door grote dennenbossen en over mooie heidevelden. Prachtige natuur, vooral in de herfst als alles oranje, geel en rood kleurt!

hike tips voor de herfst

3. Kungsleden – Noord-Zweden

Misschien een beetje last-minute, want de herfst begint hier eind augustus en is in september op z’n mooist. Maar Kungsleden in de herfst is prachtig: de berkenbossen fel geel, de struiken fel rood en blauwe bessen in overvloed. En met een beestje geluk: het noorderlicht! Let er wel op: de hutten (en bootjes) sluiten dit jaar op 22 september.

hike tips voor de herfst

Geheime herfsttip

Geen lange wandeling, maar dagwandelingen! Schotland is prachtig in de herfst en ook zeker leuk om met dagwandelingen te ontdekken. In de herfst van 2018 maakten wij een roadtrip door Schotland en kozen een paar prachtige dagwandelingen uit: door de vallei van Inveroran, bij de viaduct van Glenfinnan, bij Quiraing en Point Neist op Ilse of Skye. Met de eigen auto op de boot of vliegen en een auto huren – Schotland in de herfst is zeker een tip én erg leuk.

Skye
Point Neist op Isle of Skye

De herfst komt eraan en het is tijd om van de prachtige natuur te genieten. Met deze hike tips voor de herfst geniet je optimaal van de herfst. Maar ook een roadtrip door Schotland met dagwandelingen is een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *