Geplaatst op Geef een reactie

Vijf tips voor de West Highland Way!

tips west highland way

In deze blog vind je tips voor de West Highland Way, een bekende en prachtige wandeling door de Schotse Hooglanden. Benieuwd? Lees verder!

Wildkamperen aan Loch Lomond

Loch Lomond is het grootste meer van Schotland. Als je op de tweede wandeldag Conic Hill opklimt, krijg je boven op de top als een beloning een geweldig uitzicht over Loch Lomond. Aan dit meer kan je prachtig kamperen, met mooie uitzichten over de rustige wateren – extra mooi bij zondsondergang of -opgang.

Langs Loch Lomond is het kamperen beperkt tussen 1 maart en 31 september tot Ptarmigan Lodge. Je mag dan alleen op aangewezen campings kamperen. De basic kampeerplek bij Sallochy is dan een aanrader. Je vindt hier mooie genummerde plekjes aan het water en er zijn natuurtoiletten en watertappunten. Verderop vind je ‘permit area’s’ waarbij je tussen de bomen aan het water kan staan. Geen natuurtoiletten of waterpunten, maar hele mooie plekjes. Beide moet je reserveren, dit kan het makkelijkste bij het visitor center onderaan Conic Hill. Buiten de byelaw periode mag je vrij kamperen!

tips west highland way

Doune Bothy

Als je Loch Lomond voorbij bent, kom je Doune Bothy tegen. Een mooie bothy op een mooi plekje! In de Bothy vind je een verhoogd slaapplatform. Matje en slaapzak uitrollen en je kan lekker slapen. De Bothy is een stukje warmer dan in je tent slapen en je kan ‘s morgens snel inpakken. Met een beetje geluk vind je nog wat brandhout om de kachel aan te steken!

Inveroran Hotel

Kamperen in Inveroran mag niet ontbreken in dit lijstje tips West Highland Way. Als je na Bridge of Orchy flink omhoog klimt, zie je zodra je bovenkomt een prachtige vallei. Daar middenin licht Inveroran Hotel. Iets voorbij het hotel heb je een aangewezen wildkampeerplek langs het water – een hele mooie plek! Bij het hotel zelf vind je een ‘walkers bar’ waar je een welverdiende whisky kan drinken (of warme choco). Je kan hier ook ontbijt reserveren – zo kun je heerlijk in je tentje slapen maar toch genieten van een full scottisch breakfast in de ochtend.

tips west highland way

Glencoe Mountain Resort

Als je Rannoch Moor bent overgestoken, kom je bij een afslag richting Glencoe Mountain Resort. In de winter kun je hier skiën, maar buiten het seizoen kun je hier lekker opwarmen. Ze serveren heerlijke hamburgers en ander lekkers – de warme choco met marshmallow’s is gigantisch en een aanrader! Je kan hier ook douchen voor slechts €1,- en je vindt hier ook trekkerhutjes als je na je warme douche liever binnen slaapt.

Burger met haggis tijdens de kaartstudie!

West Highland Railway Line

Als je aangekomen bent in Fort William, kun je natuurlijk de bus terugnemen naar Glasgow. Maar de West Highland Railway Line is echt een aanrader. Je komt grotendeels langs hetzelfde traject als de West Highland Way, zodat je heerlijk kan nagenieten. Onderweg is de kans erg groot dat je veel wild ziet. Misschien kom je ook op ideeën voor nieuwe wandelingen. Zo kom je langs het treinstation van Corrour – een van de meest afgelegen stations maar gelegen in een prachtig landschap!

tips west highland way
Foto vanuit de trein

Lees ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *