Geplaatst op Geef een reactie

Review Summit to Eat pittige pasta arrabiata

Review Summit to Eat pittige pasta arrabiata

Tijd voor een review. De juiste maaltijd kiezen is altijd lastig en hangt natuurlijk voor een groot deel af van persoonlijke voorkeur. Toch zijn reviews handig om een idee te krijgen van de maaltijden: verpakking, bereiding, voedingswaarde, textuur en smaak. Dit keer: review Summit to Eat pittige pasta arrabiata!

Verpakking en bereiding

De maaltijden van Summit to Eat zitten in een felle neon-gele verpakking. In de verpakking zit een zuurstofvanger (klein zakje) en die moet je er eerst even uitvissen. Omdat de maaltijd niet vacuüm verpakt is, kan je de inhoud van de maaltijd als deze nog dicht zit goed verdelen over de verpakking, waardoor deze maaltijd makkelijk in te pakken is. Ikzelf gebruik meestal een elastiekje om verschillende stapeltjes voeding bij elkaar te houden en makkelijk in te kunnen pakken onderweg.

Bereiding

De bereiding is simpel. Eerst scheur je via de inkeping de verpakking open en open je de ziplock. Handig aan de maaltijden van Summit to Eat zijn dat de ‘fill lines’, de lijnen die aangeven hoeveel water je moet toevoegen, aan de binnenkant van de verpakking zijn gedrukt. Daar waar je bij andere merken op de achterkant moet kijken en moet inschatten of je al bij de lijn bent, is het juist doseren van water bij Summit to Eat een fluitje van een cent.

Na het vullen met water moet je goed roeren. Vervolgens gaat de ziplock dicht en moet je 10 minuten wachten, wat een hele redelijke tijd is vergeleken met andere merken. Na deze 10 minuten is het nog even doorroeren en kun je aanvallen. Summit to Eat heeft niet zo’n handige 2e inkeping zoals REAL Turmat die kent zodat je makkelijk bij de maaltijd kan komen. Je kan de zak ook prima korter maken met een mes. Of niet korter maken zodat je na gebruik het zakje dicht in de vuilnis kan doen – zoals ik al in mijn eerdere review schreef.

Bereiding Summit to Eat

Voedingswaarde en ingrediënten

De maaltijden van Summit to Eat bevatten veel ‘echte’ ingrediënten in plaats van poeders. Deze pittige pasta arrabiata is bovendien vegan! De maaltijd bevat per portie 600 kcal. De volledige ingrediëntenlijst en voedingswaarden tabel vind je hieronder:

Ingrediënten:
Tomaten (38%), Pasta (25%), Tomatenpuree, Knoflook, Basilicum, Raapzaadolie, Zout, Chilipoeder.

Voedingswaarde per 100G  per maaltijdzak (156G)
Totaal kJ 1613 2516
Totaal Kcal 385 600
Vetten Totaal (g) 12 19
Waarvan verzadigd (g) 0.9 1.4
Koolhydraten totaal (g) 61 96
Waarvan suikers (g) 15 24
Voedingsvezel 13 20
Eiwitten (g) 12 19
Zout (g) 2.1 3.2

Smaak en textuur

De maaltijd is goed van textuur. De saus is lekker dik en gevuld: niet alleen maar tomatensaus maar je proeft ook duidelijk de grovere structuur en de stukjes tomaten, knoflook en basilicum. De pasta is een beetje doorgekookt en niet zo ‘al-dente’ als je hem thuis zou koken, dat kun je helaas niet controleren door de bereiding in het zakje. De combinatie met fusilli is erg geslaagd: de saus hecht goed met de pasta, ook al zou je normaal fusilli combineren met een lichtere saus.

Qua smaak is de saus heel erg lekker en goed gekruid. Summit to Eat heeft niet gelogen toen ze deze maaltijd pittig noemden: hij is flink pittig (lekker op een winterse dag!). Een heerlijke en smaakvolle pasta als je van pittig houdt.

review summit to eat pasta arrabiata

Oordeel

De pasta heeft een prima textuur en is heerlijk op smaak. Als vegan maaltijd is het ook een duurzame en gezonde keuze. De maaltijd is oprecht pittig te noemen, lekker maar je moet er wel van houden! Een lekkere pittige vegan optie voor jouw outdoor avonturen.

Dit was mijn review van de Summit to Eat pittige pasta arrabiata. Hopelijk helpt het bij het samenstelling van het juiste pakket aan outdoor voeding voor jouw volgende avontuur.

Summit to Eat Pittige pasta arrabiata

€7.95
7.5

Verpakking

7.5/10

Bereiding

7.5/10

Textuur

7.0/10

Smaak

7.5/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Pluspunten

  • Goed op smaak, echt pittig!

Minpunten

  • Vrij pittig als je niet goed tegen heet eten kan
  • Pasta beetje doorgekookt
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.