Geplaatst op Geef een reactie

Review REAL Turmat Pulled Pork

Tijd voor een review. De juiste maaltijd kiezen is altijd lastig en hangt natuurlijk voor een groot deel af van persoonlijke voorkeur. Toch zijn reviews handig om een idee te krijgen van de maaltijden: verpakking, bereiding, voedingswaarde, textuur en smaak. Dit keer: Review REAL Turmat Pulled Pork met rijst!

Verpakking en bereiding

De maaltijden REAL Turmat worden vacuum verpakt. Daarom zijn ze lang houdbaar en hebben ze ook geen zuurstofvanger (zo’n zakje die je eruit moet halen). Ook maakt de vacuumverpakking dat de inhoud in een ‘brok’ aan de onderkant zit. De bovenkant van de zak kan je wel omvouwen, maar dit maakt de zak wel wat dikker voor het inpakken. Heb je echter meerdere maaltijden, dan kan je ze prima om-en-om stapelen. Ikzelf gebruik meestal een elastiekje om verschillende stapeltjes voeding bij elkaar te houden en makkelijk in te kunnen pakken onderweg.

De bereiding is simpel en daarbij is de verpakking erg fijn en doordacht. Eerst scheur je via de bovenste inkeping de verpakking open en open je de ziplock. Op de achterzijde vind je ‘fill lines’ tot waar je water moet schenken, dit werkt in de praktijk prima maar is natuurlijk niet helemaal precies. Ikzelf giet liever iets te weinig water bij, dan teveel zodat het lekker smeuïg blijft. Na het vullen met water moet je goed roeren, de onderkant loopt rond af dus je hebt minder kans op hoekjes die niet goed hydrateren. Goed roeren blijft echter belangrijk! Merk je dat de maaltijd nu al vrij droog is, dan kun je een scheutje water toevoegen.

Vervolgens gaat de ziplock dicht en moet je 8 minuten wachten, wat een hele redelijke tijd is. Na deze 8 minuten is het nog even doorroeren en kun je aanvallen. Ook heeft REAL Turmat een handige 2e inkeping die je kan afscheuren zodat je makkelijker bij de maaltijd kan als je niet een onwijs lange lepel hebt (die wijs ik ook aan in de gif). Echter scheur ik deze niet af, zodat ik de maaltijd met de ziplock weer dicht kan doen als ik ‘m in mijn vuilniszakje stop – zo blijft mijn vuilnis schoon. Maar voor een dagtocht een handige optie!

Review REAL turmat pulled pork bereiding
Bereiding van REAL Turmat

Voedingswaarde en ingrediënten

De maaltijden van REAL Turmat bevatten veel ‘echte’ ingrediënten in plaats van poeders. Zo bestaat het voor een groot deel uit rijst, pulled pork, tomaten, uien, paprika’s en prei. In de maaltijd zit daarnaast koolzaadolie, maïszetmeel, sojasaus, suiker, wat kruiden en specerijen en een antioxidant (ascorbinezuur).

De maaltijd bevat per portie 547 kcal, waarbij 41% van de energie uit vetten komt, 44% uit koolhydraten en 15% uit proteïne. De volledige ingrediëntenlijst en voedingswaarden tabel vind je hieronder:

Ingredienten (EN):
Rice (34%), pulled pork (pork (98%), brown sugar, salt) (18%), tomato (11%), onion, bell pepper (7%), leek (6%), rapeseed oil, corn starch, soy sauce (soy, salt, vinegar), meat bouillon (yeast extract, maltodextrin, salt, rapeseed oil, meat extract, brown sugar, onion), sugar, vinegar, seasoning, garlic, tabasco (vinegar, chili, salt), antioxidant (ascorbic acid).

Per 100 gPortion100 g preparedEnergy %
Energy (kJ)18932291458
Energy (kcal)452547109
Fat (g)20,0244.841
↳ Of which saturated fat (g)2,963,580.7
Carbohydrates (g)49,05911.944
↳ Of which sugars (g)8,7810,622.1
Dietary fibre (g)4,35,21.0
Protein (g)16,820,34.115
Salt (g)3,54,20.8
Water (%)Max 5 %

Smaak en textuur

De REAL Turmat maaltijd met Pulled Pork heeft een heerlijke textuur. De maaltijd is namelijk lekker smeuïg, een soort pasta, wat wellicht ook door mijn conservatieve watergebruik komt. De rijst is echter goed gehydrateerd en geeft de maaltijd een lekkere bite. Het valt mij ook op dat de pulled pork een lekkere malse bite heeft en de structuur die je zou verwachten: van draadjesvlees.

Qua smaak is het ook genieten. De maaltijd is heerlijk gekruid en zelfs licht pittig. Lekker! De verhouding tussen rijst, saus, kruiden en vlees is top. Het is haast jammer dat het zakje zo snel leeg is.

Review REAL Turmat pulled pork
Lekker smeuïg met heerlijke stukken Pulled Pork

Oordeel

In deze review REAL Turmat Pulled pork at ik een heerlijke maaltijd. Daarbij heeft de maaltijd een goede textuur en smaak. Daarnaast heeft REAL Turmat een handige verpakking, een prima hydratatietijd en gebruikt natuurlijke ingrediënten. Een van mijn favorieten!

REAL Turmat Pulled Pork

€12,95
8.9

Verpakking

8.0/10

Bereiding

9.0/10

Textuur

9.5/10

Smaak

9.5/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Pluspunten

  • Heerlijk smeuïg
  • Snelle bereidingstijd en handige verpakking
  • Geweldig van smaak en licht pittig

Minpunten

  • Prijzig, maar is het waard!
  • Te snel op
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *