Geplaatst op Geef een reactie

Review REAL Turmat Kip Curry

Tijd voor een review. De juiste maaltijd kiezen is altijd lastig en hangt natuurlijk voor een groot deel af van persoonlijke voorkeur. Toch zijn reviews handig om een idee te krijgen van de maaltijden: verpakking, bereiding, voedingswaarde, textuur en smaak. Dit keer: review REAL Turmat Kip Curry!

Verpakking en bereiding

De maaltijden REAL Turmat worden vacuum verpakt. Ze zijn daarom lang houdbaar en hebben ook geen zuurstofvanger (zo’n zakje die je eruit moet halen). De vacuumverpakking maakt wel dat de inhoud in een ‘brok’ aan de onderkant zit. De bovenkant van de zak kan je wel omvouwen, maar dit maakt de zak wel wat dikker voor het inpakken. Heb je echter meerdere maaltijden, dan kan je ze prima om-en-om stapelen. Ikzelf gebruik meestal een elastiekje om verschillende stapeltjes voeding bij elkaar te houden en makkelijk in te kunnen pakken onderweg.

De bereiding is simpel en daarbij is de verpakking erg fijn en doordacht. Eerst scheur je via de bovenste inkeping de verpakking open en open je de ziplock. Op de achterzijde vind je ‘fill lines’ tot waar je water moet schenken, dit werkt in de praktijk prima maar is natuurlijk niet helemaal precies. Ikzelf giet liever iets te weinig water bij, dan teveel zodat het lekker smeuïg blijft. Na het vullen met water moet je goed roeren, de onderkant loopt rond af dus je hebt minder kans op hoekjes die niet goed hydrateren. Goed roeren blijft echter belangrijk! Merk je dat de maaltijd nu al vrij droog is, dan kun je een scheutje water toevoegen. Vervolgens gaat de ziplock dicht en moet je 8 minuten wachten, wat een hele redelijke tijd is.

Na deze 8 minuten is het nog even doorroeren en kun je aanvallen. REAL Turmat heeft een handige 2e inkeping die je kan afscheuren zodat je makkelijker bij de maaltijd kan als je niet een onwijs lange lepel hebt (die wijs ik ook aan in de gif). Ikzelf scheur deze niet af, zodat ik de maaltijd met de ziplock weer dicht kan doen als ik ‘m in mijn vuilniszakje stop – zo blijft mijn vuilnis schoon.

review REAL Turmat kip curry bereiding
Bereiding REAL Turmat

Voedingswaarde en ingrediënten

De maaltijden van REAL Turmat bevatten veel ‘echte’ ingrediënten in plaats van poeders. Zo bestaat het voor een groot deel uit rijst, kip, paprika, koolzaadolie, ananas, bloem, kippenbouillon en curry. Er zitten wat stabilisatoren in (E-nummers) en antioxidanten maar geen conserveringsmiddelen of rare additieven.

De maaltijd bevat per portie 627 kcal, waarbij het merendeel van de energie uit koolhydraten komt, maar er toch een gebalanceerde hoeveelheid vetten en proteïne aanwezig is. De volledige ingrediëntenlijst en voedingswaarden tabel vind je hieronder:

Ingredienten (EN):
Rice, onion, chicken (chicken (87%), salt, stabilizer (E450, E451), antioxidant (rosemary flavouring)) (11,4%), bell pepper (11,4%), rapeseed oil, pineapple, wheat flour, corn starch, chicken bouillon (aroma (soy), maltodextrin, salt, yeast extract, chicken, onion, carrot extract, leek, seasoning), curry (mustard) (0,8%), seasoning, antioxidant (ascorbic acid).

Voedingswaarden

 Per 100 gIn een portiePer 100 g preparedEnergy %
Energy (kJ)19902627525 
Energy (kcal)475627125 
Fat (g)23306.145
↳ Of which saturated fat (g)2,83,70.7 
Carbohydrates (g)537014.046
↳ Of which sugars (g)5,47,11.4 
Dietary fibre (g)3,24,20.8 
Protein (g)11152.910
Salt (g)2,53,30.7 
Water (%)Max 5 %   

Smaak en textuur

De REAL Turmat maaltijd met Kip Curry heeft een prima textuur. De maaltijd bevat lekkere rijst, en dat zorgt voor een goede bite. Samen met de saus is het een smeuïg geheel met genoeg structuur: stukjes groente, rijst en kip. De structuur van de kip valt mij wat tegen en komt wat kunstmatig voor: het zijn een soort reepjes en ze zijn een beetje taai, maar wel lekker van smaak. De textuur is in de kippensoep ondertussen flink verbeterd.

Qua smaak van de maaltijd is goed en romig. Het is een lekkere currysaus, maar naar mijn persoonlijke smaak had de maaltijd wel een iets meer uitgesproken smaak mogen hebben: de saus is niet per se kruidig of pittig maar vrij mild. Over het algemeen is het een lekkere maaltijd. De verhouding tussen rijst, saus, kruiden en vlees is top.

Oordeel

In deze review REAL Turmat Kip Curry aten we een lekkere maaltijd, waarbij de textuur (behalve de kip) en smaak goed is, maar wat meer uitgesproken had gekund. REAL Turmat heeft daarnaast een handige verpakking, een prima hydratatietijd en gebruikt natuurlijke ingrediënten.

REAL Turmat Kip curry

€11.49
7.7

Verpakking

8.0/10

Bereiding

9.0/10

Textuur

7.0/10

Smaak

7.0/10

Prijs/kwaliteit

7.5/10

Pluspunten

  • Handige verpakking en snelle bereiding
  • Lekker romig

Minpunten

  • Niet bijzonder smaakvol
  • Textuur kip kunstmatig
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *