Geplaatst op Geef een reactie

Review REAL Field Meal Fruitmuesli

Tijd voor een review. De juiste maaltijd kiezen is altijd lastig en hangt natuurlijk voor een groot deel af van persoonlijke voorkeur. Toch zijn reviews handig om een idee te krijgen van de maaltijden: verpakking, bereiding, voedingswaarde, textuur en smaak. Dit keer: Review REAL Field Meal Fruitmuesli, een ontbijtje!

Verpakking en bereiding

De maaltijden REAL Field Meal worden vacuum verpakt. Ze zijn daarom lang houdbaar en hebben ook geen zuurstofvanger (zo’n zakje die je eruit moet halen). De vacuumverpakking maakt wel dat de inhoud in een ‘brok’ aan de onderkant zit. De bovenkant van de zak kan je wel omvouwen, maar dit maakt de zak wel wat dikker voor het inpakken. Heb je echter meerdere maaltijden, dan kan je ze prima om-en-om stapelen. Ikzelf gebruik meestal een elastiekje om verschillende stapeltjes voeding bij elkaar te houden en makkelijk in te kunnen pakken onderweg.

De bereiding is simpel en daarbij is de verpakking erg fijn en doordacht. Eerst scheur je via de bovenste inkeping de verpakking open en open je de ziplock. Op de achterzijde vind je ‘fill lines’ tot waar je water moet schenken, dit werkt in de praktijk prima maar is natuurlijk niet helemaal precies. Ikzelf giet bij ontbijtjes voldoende water bij, zodat de muesli goed kan hydrateren en de maaltijd iets vloeibaarder wordt (als muesli in melk) in plaats van pappig.

Deze maaltijd bereid je het beste met koud water, wat ook veel tijd scheelt omdat je geen water hoeft te koken. Na het vullen met water moet je goed roeren, de onderkant loopt rond af dus je hebt minder kans op hoekjes die niet goed hydrateren. Goed roeren blijft echter belangrijk! Merk je dat de maaltijd nu al vrij droog is, dan kun je een scheutje water toevoegen. Vervolgens gaat de ziplock dicht en moet je slechts 3 minuten wachten, waardoor je snel kan aanvallen. Na deze 3 minuten is het nog even doorroeren en kun je aanvallen.

REAL Field Meal heeft een handige 2e inkeping die je kan afscheuren zodat je makkelijker bij de maaltijd kan als je niet een onwijs lange lepel hebt (die wijs ik ook aan in de gif). Ikzelf scheur deze niet af, zodat ik de maaltijd met de ziplock weer dicht kan doen als ik ‘m in mijn vuilniszakje stop – zo blijft mijn vuilnis schoon.

Voedingswaarden

De maaltijden van REAL Field Meal bevatten veel ‘echte’ ingrediënten in plaats van poeders. Deze maaltijd bestaat voor een groot deel uit muesli, die bestaat uit havermout, rozijnen en ananasstukken, poedermelk, stukjes banaan etc. De stukjes banaan bevatten wel kokosolie, de maaltijd zelf bevat koolzaadolie en een suiker/kaneel mengsel.

De REAL Field maaltijden zijn de defensie evenknie van REAL Turmat – ze zijn nét iets groter en bevatten daarom meer kcal. Deze maaltijd bevat per portie 543 kcal, waarbij 10% van de energie uit vetten komt, 69% uit koolhydraten (waarvan ongeveer de helft uit snellere suikers) en 22% uit proteïne. De maaltijd bevat ook de nodige vezels. De maaltijd vult in ieder geval gigantisch en geeft gedurende de ochtend genoeg energie om tot de lunch te kunnen lopen. Dit smaakje van REAL Field Meal is overigens ook onder het merk REAL Turmat verkrijgbaar, met ruim 100 kcal minder – mocht je een lichte ontbijt de voorkeur geven. De volledige ingrediëntenlijst en voedingswaarden tabel vind je hieronder:

Ingrediënten

Muesli (whole grain wheatoats, raisins (15%), pineapple chunks (sugar, pineapple) (10%), corn flour, oat flour, sugar, salt, wheat malt) (53%), powdered milksoy protein, banana chunks (banana, coconut oil, sugar, honey, aroma) (5.5%), sugar and cinnamon mixture (sugar, glazing agent (E551), rapeseed oil, cinnamon (10%), vanillin) (5.5%).
Allergensgluten, lactose, milk, soy.

Voedingswaarden

Per 100 gIn een portiePer 100 g preparedEnergy %
Energy (kJ)15451746499
Energy (kcal)369417119
Fat (g)331.08
↳ Of which saturated fat (g)1,61,80.5
Carbohydrates (g)697822.378
↳ Of which sugars (g)33,638,010.8
Dietary fibre (g)561.6
Protein (g)13154.215
Salt (g)0,60,70.2
Water (%)Max 8 %

Smaak en textuur

De textuur van de maaltijd is top. Heerlijke muesli, stukjes fruit in een laagje ‘melk’. Echter, voeg je te weinig water toe, dan kan de maaltijd wel snel ‘pappig’ worden.

Qua smaak is het een heerlijke maaltijd, maar niet voor mijn persoonlijke smaak. Ook geeft REAL Field aan dat je deze maaltijd het beste met koud water kan bereiden. Maar ik heb hem zelf met warm water gemaakt, omdat ik wel zin had in een warm ontbijtje op de vroege ochtend. Daarom kan het best zijn dat dit de smaken dan ook versterkt. Ik vind de maaltijd iets te zoet, iets teveel kaneel en iets teveel havermout. Houd je echter van een lekkere zoete maaltijd met kaneel, dan zal je dit heerlijk vinden!

review real field meal fruitmuesli
Een vullende muesli!

Oordeel

In deze review REAL Field Meal fruitmuesli aten we een vullende ontbijtmaaltijd, met een prima textuur en een zoete, kaneelachtige smaak (die afhankelijk van je persoonlijke smaak erg lekker kan zijn). REAL Field Meal heeft daarnaast een handige verpakking, een hele snelle hydratatietijd, deze maaltijd kan je met koud water bereiden en gebruikt natuurlijke ingrediënten. Een vullend en lekker ontbijt, maar niet helemaal mijn smaak en een beetje te zoet.

Real Field Meal fruit muesli

€7.49
7.3

Verpakking

8.0/10

Bereiding

9.0/10

Textuur

7.0/10

Smaak

6.0/10

Prijs/kwaliteit

6.5/10

Pluspunten

  • Handige verpakking
  • Snelle bereiding!
  • Kan ook met koud water

Minpunten

  • Te zoet
  • Prijzig voor een ontbijt
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *