Geplaatst op Geef een reactie

Review TentMeals Italiaanse couscous

Tijd voor een review. De juiste maaltijd kiezen is altijd lastig en hangt natuurlijk voor een groot deel af van persoonlijke voorkeur. Toch zijn reviews handig om een idee te krijgen van de maaltijden: verpakking, bereiding, voedingswaarde, textuur en smaak. Dit keer de review TentMeals Italiaanse couscous!

Verpakking

De maaltijden van TentMeals worden extreem compact verpakt. Daar waar een reguliere ‘vriesdroog’ maaltijd die je uit het zakje kan eten rond de 17 gram verpakking heeft, gebruikt TentMeals maar 3 gram verpakking (of 4 gram voor de 800kcal versie). Dat maakt de maaltijden ontzettend handzaam maar ook het afval wat je weer mee moet nemen (Leave no trace!) beperkt.

Bij sommige TentMeals verpakkingen komt de inhoud van het zakje precies overeen met de hoeveelheid water die je moet toevoegen. Handig voor het afmeten! Als dit het geval is, staat het achterop. Bij de Italiaanse couscous is dat het geval – handig!

De maaltijden komen in een 500 kcal en 800 kcal portie. Daarmee pas je de maaltijden precies aan op jouw energiebehoefte. Of je kan de 800kcal portie delen, bijvoorbeeld als lunch – eventueel met een lekkere reep.

Afmeten van benodigd water in de verpakking -handig!

Bereiding

Een nadeel van de compacte verpakking is de bereiding in de pan. Dat geeft natuurlijk afwas en is niet zo gemakkelijk als eten uit een zakje. Maar dat is zeker niet onoverkoombaar en een prima compromis voor de vormfactor.

De bereiding is vrij simpel. Breng de benodigde hoeveelheid water aan de kook. Kiep de maaltijdinhoud in het water, even roeren, dek het af en laat het 7 minuten staan. Na nog even door te roeren kan je aanvallen! De 7 minuten zijn vrij rap vergeleken met andere maaltijden. Let er wel op dat je niet teveel water toevoegt, gelukkig kan je doseren met het zakje en neemt couscous veel vocht op.

Je kan ook het water bij de maaltijd voegen door gebruikte maken van een kommetje. Het afmeten met gebruik van de verpakking is dan makkelijker, je hebt immers een lege verpakking. Mocht je afmeten met de verpakking – ga alsjeblieft niet met kokend water in zakjes knoeien! Meet het koude water af, kook het, en giet het dan bij de maaltijd.

Deze Italiaanse couscous kan je ook met koud water bereiden. De bereiding duurt dan 30 minuten, wat erg schappelijk is voor een ‘cold soak’ bereiding!

Review TentMeals Italiaanse couscous
Bereiding

Voedingswaarde en ingrediënten

De maaltijden van TentMeals bestaan volledig uit natuurlijke en voedzame ingrediënten. Alle maaltijden van dit merk zijn vegan – waarmee ze een verfrissende aanpak hebben in de markt. Je ziet dat ook terug in de ingrediënten, die vaak bestaan uit noten (goede vetten!), kruiden, gedroogde groente, in combinatie met rijst of couscous.

Deze maaltijd bevat bijvoorbeeld couscous, zongedroogde tomaten en andere gedroogde groenten, heerlijke italiaanse kruiden en noten (brazil nuts en amandelen). De volledige lijst ingrediënten en de voedingswaardentabel vind je bij het product in onze webshop.

Smaak en textuur

De textuur van de in de maaltijd in deze review TentMeals Italiaanse couscous is erg lekker: de couscous maakt het lekker smeuïg. Tegelijkertijd is de maaltijd door de couscous vergevingsgezind als je teveel water toevoegt. De amandelen zorgen voor een lekkere bite.

Qua smaak is de maaltijd echt heerlijk gekruid, maar wel subtiel. Geen overheersende kruidenmelange, maar een heerlijke mix van noten, couscous en kruiden. En hij vult uitstekend!

De maaltijd – klaar om te eten!

Oordeel

De TentMeals Italiaanse couscous is een heerlijke kruidige maaltijd. Ik vind zelf couscous een welkome afwisseling; de meeste outdoor maaltijden zijn vaak gebaseerd op puree, pasta of rijst. De couscous met de knapperige amandelen geven de maaltijd een lekkere textuur: smeuïg en een bite. De Italiaanse kruiden zijn zeker aanwezig en maken de maaltijd lekker smaakvol. Buiten dat de maaltijd smaakvol is, vult die ook erg goed – zelf voor grote eters!

De compacte verpakking, met heel beperkt afval, is erg handig.  De bereidingstijd is ook prima, al is het een nadeel dat je de maaltijd in de pan moet bereiden. Een voordeel voor de grote eter is echter dat je ook een 800 kcal versie kan krijgen!

TentMeals Italiaanse Couscous

€ 6,25 - 7,49 (500 / 800 kcal)
8.2

Verpakking

8.3/10

Bereiding

7.8/10

Textuur

8.0/10

Smaak

8.5/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Pluspunten

  • Water afmeten in de verpakking
  • Snel klaar
  • Vegan, natuurlijk en smaakvol
  • Te bereiden met koud water
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *