Geplaatst op Geef een reactie

Review TentMeals Amandel Jalvrezi

Tijd voor een review. De juiste maaltijd kiezen is altijd lastig en hangt natuurlijk voor een groot deel af van persoonlijke voorkeur. Toch zijn reviews handig om een idee te krijgen van de maaltijden: verpakking, bereiding, voedingswaarde, textuur en smaak. Dit keer de review TentMeals Amandel Jalvrezi!

Verpakking

De maaltijden van TentMeals worden extreem compact verpakt. Daar waar een reguliere ‘vriesdroog’ maaltijd die je uit het zakje kan eten rond de 17 gram verpakking heeft, gebruikt TentMeals maar 3 gram verpakking (of 4 gram voor de 800kcal versie). Dat maakt de maaltijden ontzettend handzaam maar ook het afval wat je weer mee moet nemen (Leave no trace!) beperkt.

Bij sommige TentMeals verpakkingen komt de inhoud van het zakje precies overeen met de hoeveelheid water die je moet toevoegen. Handig voor het afmeten! Als dit het geval is, staat het achterop. Bij de Amandel Jalvrezi is dat niet het geval.

De maaltijden komen in een 500 kcal en 800 kcal portie. Daarmee pas je de maaltijden precies aan op jouw energiebehoefte. Of je kan de 800kcal portie delen, bijvoorbeeld als lunch – eventueel met een lekkere reep.

Review TentMeals Amandel Jalvrezi
TentMeals Amandel Jalvrezi 800 kcal versie

Bereiding

Een nadeel van de compacte verpakking is de bereiding in de pan. Dat geeft natuurlijk afwas en is niet zo gemakkelijk als eten uit een zakje. Maar dat is zeker niet onoverkoombaar en een prima compromis voor de vormfactor.

De bereiding is vrij simpel. Breng de benodigde hoeveelheid water aan de kook. Kiep de maaltijdinhoud in het water, even roeren, dek het af en laat het 10 minuten staan. Na nog even door te roeren kan je aanvallen! De 10 minutes is vrij redelijk vergeleken met andere maaltijden. Let er wel op dat je niet teveel water toevoegt.

Je kan ook het water bij de maaltijd voegen als je gebruik maakt van een kommetje. Het afmeten met gebruik van de verpakking kan niet bij de Almond Jalvrezi, daar moet meer water bij dan de verpakking groot is. Mocht je dat bij andere maaltijden afmeten met de verpakking – ga alsjeblieft niet met kokend water in zakjes knoeien!

Bereiding in de pan

Voedingswaarde en ingrediënten

De maaltijden van TentMeals bestaan volledig uit natuurlijke en voedzame ingrediënten. Alle maaltijden van dit merk zijn vegan – waarmee ze een verfrissende aanpak hebben in de markt. Je ziet dat ook terug in de ingrediënten, die vaak bestaan uit noten (goede vetten!), kruiden, gedroogde groente, in combinatie met rijst of couscous.

Deze maaltijd bevat bijvoorbeeld rijst, kokosmelk, uit, paprika en kruiden. De volledige lijst ingrediënten en de voedingswaardentabel vind je in onze webshop.

Smaak en textuur

De textuur van de in de maaltijd in deze review TentMeals Amandel Jalvrezi is erg lekker. De rijst is lekker plakkerig, de saus is romig en de noten zorgen voor een knapperige bite.

Qua smaak is de maaltijd een ware smaakbeleving. De textuur met de knapperige amandelen helpt natuurlijk ook. Maar de saus is heerlijk romig en bovenal erg smaakvol: kruidig en gewoon erg lekker. De kokosmelk maakt het geheel romig, maar overheerst niet.

De maaltijd – klaar om te eten!

Oordeel

De TentMeals Amandel Jalvrezi was voor mij echt een geweldig verrassing. Het was de eerste maaltijd van TentMeals die ik proefde voor een review. De compacte verpakking, met heel beperkt afval, is erg handig.  De bereidingstijd is ook prima, al is het een nadeel dat je de maaltijd in de pan moet bereiden. Een voordeel voor de grote eter is echter dat je ook een 800 kcal versie kan krijgen!

De textuur van de maaltijd is top, vooral door de lekkere knapperige amandelen, romige saus in combinatie met de plakkerige rijst. De maaltijd is een ware smaakbeleving: heerlijk kruidig en romig.

TentMeals Amandel Jalvrezi

€ 6,25 - 7,49 (500 / 800 kcal)
8.1

Verpakking

8.0/10

Bereiding

7.5/10

Textuur

8.5/10

Smaak

8.0/10

Prijs/kwaliteit

8.5/10

Pluspunten

  • Compacte verpakking
  • Volledig natuurlijk en vegan
  • Erg smaakvol
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding

Minpunten

  • Bereiding in de pan
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *