Geplaatst op Geef een reactie

Review REAL Turmat Kip Kerrie (2020)

Tijd voor een review REAL Turmat Kip Kerrie. Deze maaltijd nam ik al eens eerder onder de loep, maar de REAL Turmat Kip Kerrie is vernieuwd! Dit keer een vertrouwde smaak in een nieuw jasje: review REAL Turmat Kip Kerrie!

Verpakking en bereiding

In de vorige review lees je alles over de verpakking. Die is namelijk niet veranderd! De maaltijden worden nog altijd vacuum verpakt in een stevige verpakking. De zakjes kunnen tegen een flinke mishandeling en hebben handigheidjes als een scheurstreep voor bereiding en eten én een waterindicator op de achterzijde.

De bereiding is ook vrijwel hetzelfde. Na het toevoegen van de benodigde hoeveelheid water moet je 8 minuten wachten. Na deze 8 minuten is het nog even doorroeren en kun je aanvallen. Bij deze Kip Kerrie kun je wat mij betreft voorzichtig doen met het toevoegen van water, dan blijft de maaltijd smeuïg. Houd je juist van een dunne kerriesaus, dan kun je een scheutje extra toevoegen.

review REAL Turmat kip curry bereiding
Bereiding REAL Turmat

Voedingswaarde en ingrediënten

De maaltijden van REAL Turmat bevatten ‘echte’ ingrediënten in plaats van poeders. De maaltijd bevat per portie 627 kcal, waarbij het merendeel van de energie uit koolhydraten komt, maar er toch een gebalanceerde hoeveelheid vetten en proteïne aanwezig is. De volledige ingrediëntenlijst en voedingswaarden tabel vind je hier. De maaltijd proeft niet overdreven zout, maar bevat wel ruim de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Dat is niet erg als je sport en zweet en zouten verliest, maar kan voor sommige mensen een aandachtspunt zijn.

Smaak en textuur

De REAL Turmat maaltijd met Kip Kerrie heeft een prima textuur. De maaltijd bevat lekkere rijst, en dat zorgt voor een goede bite. Samen met de saus is het een smeuïg geheel met genoeg structuur: stukjes groente, rijst en kip. De structuur van de kip is geweldig. De stukken zijn groot, smaakvol én mals. Dit was mijn grootste minpunt bij het reviewen van de vorige versie van deze maaltijd.

Qua smaak van de maaltijd is goed en romig. Het is een lekkere kerriesaus! Waar ik bij mijn vorige review de smaak te mild of weinig uitgesproken vond, is de maaltijd nu smaakvoller. De saus is kruidiger en zelfs licht pittig, wat erg lekker is in combinatie met de rijst en malse kip.

Oordeel

Ik vind de vernieuwde REAL Turmat Kip Kerrie een erg geslaagde maaltijd. De saus is lekker romig, goed kruidig en heeft een beetje pit. De textuur van de maaltijd is lekker smeuïg maar met flinke stukken malse kip en lekkere plakkerige rijst. Misschien dat de maaltijd iets meer bite had kunnen hebben, maar al met al een voortreffelijke maaltijd!

REAL Turmat Kip Kerrie (2020)

11,49
8.3

Verpakking

8.0/10

Bereiding

9.0/10

Smaak

8.0/10

Textuur

8.3/10

Prijs/kwaliteit

8.0/10

Pluspunten

  • Flinke stukken malse kip
  • Licht pittig
  • Kruidig en smaakvol

Minpunten

  • Misschien iets meer bite?
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *