Geplaatst op Geef een reactie

Groene Black Friday!

Vandaag is het Black Friday, maar hoe maak je daar een Groene Black Friday van? Ook in de webshop van Start Hiking krijg je vandaag korting. Waarom doen wij mee en waar moet je op letten bij Black Friday om het een groene vrijdag te maken? Lees snel verder.

Start Hiking en Black Friday

In onze webshop vind je heerlijke, voedzame en milieuvriendelijke maaltijden. Daarop selecteren we al onze producenten. Zo gebruikt Firepot lokale ingrediënten, zullen ze nooit palmolie gebruiken en hebben ze een composteerbare verpakking. REAL Turmat maaltijden bevatten ook natuurlijke ingrediënten, en geen additieven en conserveringsmiddelen. Daarbij produceren zij in Noorwegen met 100% hernieuwbare elektriciteit van hydroinstallaties. Deze aandacht voor het milieu geldt voor al onze producten. Daarom doen wij met een gerust hart mee aan Black Friday. We bieden een leuke korting van 10% op onze maaltijden. Daarmee hopen we jullie te stimuleren om voor gezonde en natuurlijke maaltijden te kiezen waarmee je lekker de natuur in kan trekken! We doen niet mee aan de gigakortingen. Omdat onze prijzen altijd al scherp zijn en we overmatig consumeren niet willen stimuleren.

Niet alle Black Friday is goed

Hoge korting op Black Friday stimuleert consumeren. Meer, meer, meer. En dat heeft een flinke impact op onze natuur. Waar Black Friday voorheen een uitverkoop dag was, wordt er nu flink extra geproduceerd om de koopgekte te bedienen. En overal gratis verzending zorgt voor een hele hoop transport en verpakkingsmaterialen (en retouren). Daarom is Black Friday wat dat betreft een zwarte dag voor het milieu.

Wat kun jij doen?

Koop alleen wat je nodig hebt! Stel kwaliteit boven kwantiteit. Plaats geen kleine bestellingen bij vele verschillende webwinkels; omdat al die pakjes een flinke impact hebben. Let vooral op bij fast fashion, veel gebruik van plastic en elektronische apparaten. Heb je verpakkingsmateriaal of oude producten; recylce dit!

Groene outdoor initatieven

Gelukkig zijn er een hele boel groene outdoor initatieven, die Black Friday aanpakken om een statement te maken. Jij kan daaraan meedoen, omdat je als consument namelijk een stem hebt met je portemonnee. Green Friday, met oog voor ons milieu. Hieronder vind je een kleine selectie, maar er is vast nog veel meer te vinden!

  • Haglöfs verdubbelt in hun brandstore de prijzen met een variant op Black Friday: ‘Green Friday’. Deze extra inkomsten worden gedoneert aan de Zweedse vereniging voor natuurbehoud. Ook de webshop sluit op Black Friday.
  • REI, een Amerikaanse outdoorketen, sluit op 29 november met hun actie #OptOutside. Daarmee stimuleren ze mensen om naar buiten te gaan. Dit jaar gaan ze daarbij in die ‘buitentijd’ de omgeving opruimen!
  • Cumulus had vorig jaar een gaaf initatief ‘repair, don’t buy’. Daarbij repareerde cumulus producten gratis. Dit jaar nemen ze de volgende stap en sluiten ze aan bij 1% for the Planet, waarbij ze 1% van hun omzet teruggeven aan natuurbescherming.
  • Patagonia heeft recent een initiatief ‘Action Works’ gelanceerd. Daarin brengen ze individuen en organistaties die aan milieubescherming werken samen. Vanaf Black Friday tot het eind van het jaar kun je bij een bestelling een donatie doen aan Action Works – die Patagonia verdubbeld!
  • Start Hiking: ons huurinitiatief is hartstikke groen. In plaats van 1000en euro’s te spenderen aan outdoor materialen die 51 weken per jaar op zolder liggen, huur je bij ons uitrusting tegen een scherpe prijs. Dat is gemak, duurzaam én voordelig.
  • Update: Osprey plant tot 6 december voor elke bestelling, 2 bomen!

Geen specifieke actie van een outdoor fabrikant maar zeker een tip: De Groene Avonturier. Op zijn blog lees je alles over verschillende labels, certificaten en duurzaamheid van outdoor kleding en materialen.

Tijd voor een Groene Black Friday! Black Friday is niet altijd goed. Daarom lees je in deze blog waarom wij wel meedoen en wat je zelf kan doen om de impact van Black Friday te verminderen. Heb je opmerkingen of ben je leuke ‘Green Friday’ initiatieven tegen gekomen? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *