Moeilijkheidsgraad hikes

De hikes op onze inspiratiepagina’s labelen we met een moeilijkheidsgraad. Zo heb je enige indicatie wat je kan verwachten! Hieronder vind je een indicatie van de moeilijkheidsgraden van 1 tot 5. Wees je er altijd van bewust dat zelfs de meest simpele wandeling gevaarlijk kan zijn als je geen goede conditie hebt, het weer omslaat of je geen juiste materialen bij je hebt! De makkelijkste tocht kan in de winter een ware expeditie zijn.

1 - simpel

Een simpele hike of dagtocht. Goed aangegeven, aardig vlak en niet teveel kilometers. Deze (dag)wandelingen moet iedereen met een goede gezondheid kunnen lopen, wellicht in etappes.

Deze paden zijn een goede kennismaking met (lange afstands-)wandelen of een goede training voor een eerste lange afstandswandeling.

2 - beginner

Lange afstandswandeling voor de beginner of pittigere dagtochten. Deze tochten kennen vaak meerdere dagen en meer kilometers in totaal. De paden worden niet moeilijk, zijn vaak bewegwijzerd en er zijn mogelijk faciliteiten in de buurt.

Deze paden zijn een goede kennismaking met lange afstandswandelen of hiken.

laag 3 - licht gevorderd

Licht gevorderde hikes kennen iets meer uitdaging dan tochten voor beginners. De uitdaging zit in de langere afstanden, meer hoogtemeters of stukken zonder faciliteiten, beschutten of (telefonisch) bereik. Mogelijk zijn de paden niet overal even goed bewegwijzerd, maar navigeren is niet moeilijk.

Deze paden kunnen beginners ook lopen, mits goed voorbereid en in goede weersomstandigheden.

4- ver gevorderd

Hikes voor (ver) gevorderden vereisen ervaring met navigeren, (slecht) weer en langere afstanden. Deze hikes kunnen lange stukken ver van de bewoonde wereld bevatten of moeilijke paden. Deze hikes kunnen gevaarlijk zijn als het weer omslaat.

Deze paden kun je beter lopen als je al de nodige ervaring hebt.

5 - (erg) Moeilijk

Dit zijn de echt pittige hikes. Paden kunnen moeilijk zijn of ontbreken. Natuur kan ruig of afgelegen zijn. Ervaring, kennis, een uitstekende conditie en goede materialen zijn hier van levensbelang.

Deze paden vereisen goede ervaring en kennis, goede materialen en een goede conditie.

Zin gekregen om erop uit te gaan?

Neem eens een kijkje op onze inspiratiepagina’s voor jouw volgende tocht! Heb je nog geen tent? Overweeg dan eens om je uitrusting bij Start Hiking te huren!