‘Slapen’-uitrusting

'slapen'-uitrusting huren

‘Slapen’-uitrusting huren? Slapen uitrusting bevat de basics om te (wild)kamperen. De complete set bevat een stormbestendige en lichtgewicht tent van topkwaliteit, een comfortabel, licht en isolerend slaapmatje en een warme slaapzak geschikt tot temperaturen rond het vriespunt. Samen met onze set ‘hiking’-uitrusting ben je klaar om op avontuur te gaan!

Lees meer over ‘slapen’-uitrusting hieronder!

1. Tent

Tarptent Scarp 1 / 2

Start Hiking verhuurt tenten van het gerenommeerde Amerikaanse merk Tarptent. Lichtgewicht tenten, stormbestendig, ruim, met goede ventilatie en met de hand gemaakt in de VS. Een tent die geliefd is onder ervaren hikers vanwege de kwaliteit, duurzaamheid en lage gewicht.

De tent kan je opzetten en afbreken in de regen zonder dat de binnentent nat wordt én staat binnen 2 minuten: slechts 6 haringen en één boog en de tent staat.

Meer informatie vind je op de website van Tarptent

Kungsleden

Ga je in je ééntje op stap, dan krijg je een Scarp 1 mee. Een ruime tent met een binnenformaat van 81x218cm en met een bescheiden gewicht van 1440 gr incl. haringen. Er is ook een lichtere, 3-seizoenen, Moment DW beschikbaar.

Voor twee personen verhuren wij de Scarp 2 met een binnenformaat van 132×223,5cm en een bescheiden gewicht van 1700 gr incl. haringen.

Deze 4-seizoenen tent is bestand tegen flinke storm, regen én sneeuw. Afhankelijk van de bestemming kunnen we stormstokken en/of extra scheerlijnen meeleveren.

2. Slaapmat

Exped Synmat 7 LW

Start Hiking verhuurt slaapmatten van het merk Exped: wat ons betreft de meest comfortabele matten in de outdoormarkt. 

De matten hebben een afmeting van 197 x 65cm en zijn daarmee lang genoeg voor de meeste mensen. De matten zijn 7cm dik en gevuld met synthetisch isolatiemateriaal – daarmee voel je tot -17 °C geen koud vanuit de grond. Een heerlijk bedje voor in de buitenlucht!

Meer informatie vind je op de website van Exped

De Exped matten hebben een bescheiden formaat als ze opgevouwen zijn en passen daarmee makkelijk in de tas. Ze wegen ook maar 1025 gram: lekker licht!

De matten zijn voorzien van een ingebouwde pomp of pompzak. Met één minuutje is de slaapmat klaar voor gebruik. Voordeel is ook dat er geen vocht in de mat komt doordat je niet hoeft te blazen. Beter voor de mat én je raakt niet buiten adem.

De matten zijn erg stevig! Onverhoopt toch een lek? Er zit een plaksetje bij.

3. Slaapzak

Lowland Outdoor Pulsar 3

Start Hiking verhuurt slaapzakken van het Nederlandse merk Lowland Outdoor. De Pulsar 3 is een synthetische mummy slaapzak met een comforttemperatuur tot -5°C en de Pulsar 2 is comfortabel tot 0°C.

De slaapzak heeft een compact formaat in de bijgeleverde compressiezak en past zo met gemak in jouw backpack. De slaapzak heeft een lengte van 230 gram, breedte van 80cm, soft touch nylon binnenzijde en een knap gewicht van 1575 gram (en 1395 voor de Pulsar 2).

Meer informatie vind je op de website van Lowland

Het voordeel van een synthetische slaapzak is dat deze geen vocht opneemt en daarmee ‘makkelijker’ in gebruik is dan een donzen slaapzak. Ideaal voor de beginnende hiker. De moderne synthetische slaapzakken hebben daarnaast een laag gewicht én zijn prima te comprimeren.

Deze slaapzak heeft een fijne soft touch nylon binnentijk, een waterafstotende en slijtvaste buitenzijde. En natuurlijk een warme capuchon, tochtslurf en aantrekkoorden om de warmte goed binnen te houden.

Huren kan al vanaf €125,- per week/per persoon!

1 dag | 1 persoon:     € 30 ,-
1 dag | 2 personen:   € 42.50

1 week | 1 persoon:     € 200,-
1 week | 2 personen:   € 295,-
Extra dag:                      € 20 p.p.

Opties

Afhankelijk van het weer en bestemming kunnen er voor zowel de 1p als 2p tenten optionele stormstokken worden geleverd. Optioneel wordt er een tyvek grondzeil meegeleverd, afhankelijk van de bestemming.

Voorwaarden

Verhuur geschiedt op basis van beschikbaarheid. De minimale afname is 3 dagen.

Prijzen zijn inclusief btw en reiniging. We vragen een borgsom bij de verhuur, die afhankelijk is van de vervangingswaarde van de gehuurde materialen. 

Op onze verhuur zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.