‘Hiking’-uitrusting

'Hiking'-uitrusting huren

‘Hiking’-uitrusting huren? Hiking uitrusting bevat de basics voor je hiking trip. De complete set bevat een backpack met drinkzak, vliegtuigzak en regenhoes, kookbenodigdheden zoals een brander, pannetje, spork, en mes, en handigheidjes als een hoofdlamp en waterfilter. Materialen van topkwaliteit! Samen met onze set ‘slapen’-uitrusting ben je klaar om op avontuur te gaan!

Lees meer over ‘hiking’-uitrusting hieronder!

1. Tas

Osprey Rook / Renn 65L incl. regenhoes

Osprey Hydraulics 2L drinkzak

Osprey Airporter

Start Hiking verhuurt Osprey Rook tassen van 65 liter. Osprey is een uiterst populair backpack merk en is bekend vanwege de goede kwaliteit en vernuftige features. Deze tassen zijn geen uitzondering: recht toe, recht aan modellen met handige snufjes voor het hiken.

De Osprey tassen van 65L bieden genoeg ruimte voor al je hiking-uitrusting én tent, slaapmat en slaapzak – mocht je willen kamperen. Het rugpand is verstelbaar en is daarmee aan te passen aan jouw rug: handig! De tas heeft daarnaast een fijn gewicht van 1.6 kg. 

Meer informatie vind je op de website van Osprey

Het houdt niet op bij een goede backpack. Zo levert Start Hiking een bijpassende regenhoes mee voor de tas, een Airporter (vliegtuigtas – optionel) en drinkzak (osprey of hydrapak).

Een drinkzak is erg handig tijdens het hiken. Je moet goed blijven drinken en zo hoef je niet telkens die zware tas van je rug af te doen. In de tas zit ook een handig vakje voor de drinkzak: ideaal.

De vliegtuighoes beschermt jouw tas tijdens de reis – vooral de vele losse bandjes en koortjes. Maar je kan ‘m ook handig gebruiken om tijdens het hiken op te zitten of wanneer je jouw tas opnieuw inpakt in de ochtend. 

2. Koken

MSR Pocket Rocket 2 gasbrander

Primus LiTech 1L pan

Light my Fire titanium spork

Start Hiking verhuurt een handige gasbrander (pocket rocket 2) en pannetje zodat je onderweg lekker kunt koken. De Pocket Rocket 2 brandt snel, zuinig en met 73 gram ultralicht. Met 3.5 minuut heb je een liter water aan de kook. Daarbij past hij op de standaard schroeffitting gasbus die in vrijwel overal goed verkrijgbaar is.

Het pannetje heeft een anti-aanbaklaag én het deksel dient als kleine bakpak voor als je zin hebt in een eitje of hamburger. Tijdens het hiken is het echter makkelijker om water te koken voor koffie, thee of gevriesdroogde of gedehydrateerde maaltijden: water toevoegen en klaar! 

Je vindt deze maaltijden in onze webshop.

Eten doe je met een spork: een combinatie van een spoon en een fork! En ook nog eens van titanium, dus met een extreem laag gewicht van 20 gram én hartstikke duurzaam.

 

3. Kamperen

Black Diamond cosmo hoofdlamp

Osprey Drybag

Waterfilter

Start Hiking verhuurt een paar handigheidjes voor een ultieme kampeerervaring. Zo huur je een Black Diamond Cosmo hoofdlamp of Biolite hoofdlamp – een hoofdlamp met genoeg vermogen om door een donker bos te lopen, maar ook – gedimd – fijn rond en in de tent. 

De Osprey drybag is een droogzak met een rolsluiting, waarin je jouw belangrijkste bagage veilig opbergt – want in de pittigste storm is alles drooghouden lastig. Fijn om te weten dat jouw telefoon en paspoort dan droog in een droogzak zitten. 

Als je gaat hiken kun je onderweg vaak makkelijk water vinden. Vooral in Scandinavië en Schotland kan je makkelijk water vinden. Het is dan ook een gek idee om met liters (en dus kilo’s) water rond te gaan slepen. 

Het is wel zo veilig om water uit de natuur eerst te filteren. Je weet nooit of er verderop een dier in het water ligt of andere viezigheid in het water is gekomen. Start Hiking verhuurt een waterfilter van sawyer of Katadyn BeFree (licht en klein) of katadyn Hiker Pro (zwaarder maar meer capaciteit) of vergelijkbaar afhankelijk van de hoeveelheid personen. 

Huren kan al vanaf €75,- per week/per persoon!

1 dag | 1 persoon:      € 17.50 
1 dag | 2 personen:    € 30,-

1 week | 1 persoon:      € 125,-
1 week | 2 personen:    € 200,-
Extra dag:                       € 15,- p.p.

Opties

Hiking uitrusting huren bij Start Hiking is gemakkelijk en voordelig. Heb je specifieke wensen, neem vooral contact op.

Afhankelijk van het aantal personen kan een kooktoestel voor groepen worden geleverd en/of een waterfilter voor 1 a 2 personen (Sawyer squeeze of Katadyn befree) of voor grotere groepen (Katadyn Hiker Pro).

Voorwaarden

Verhuur geschiedt op basis van beschikbaarheid. De minimale afname is 3 dagen.

Prijzen zijn inclusief btw en reiniging. We vragen een borgsom bij de verhuur, die afhankelijk is van de vervangingswaarde van de gehuurde materialen. 

Op onze verhuur zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.