Twentepad

Een prachtige wandeling door eigen land mét tent

De tocht

Twente
pad

Twentepad_huis
Paalkamperen in Vasse

Het Twentepad is een geweldig streekpad in eigen land. Uniek aan het Twentepad is dat er langs de gehele route paalkampeerplaatsen zijn te vinden, zodat je deze route ook prima met de tent kan afleggen. Leuk voor een lang weekend of als proeftocht!

Uitgestrekte Twentse weilanden

Doe het zelf - maar dan met een beetje hulp

Het Twentepad is een prachtig streekpad. Vanuit Almelo loop je een prachtig rondje door Noord-Oost Twente. En in elk seizoen is er wel wat: in de lente ontwaakt de natuur, in de zomer staat de heide rond Mander in bloei, in de herfst kleuren de vele bossen in de meest prachtige kleuren en in de winter is het landschap bijzonder sfeervol – misschien zelfs met een beetje sneeuw. 

Het Twentepad is de uitgelezen tocht om een lang weekend te ‘proef’ hiken en/of kamperen. Dicht bij huis, redelijk in de bewoonde wereld. Is dat wat voor jou? Kies dan voor onze ‘doe het zelf’ pakketten. Je hebt dan de juiste uitrusting, voldoende en gebalanceerde voeding en de juiste kaarten en informatie. Wij helpen jou een beetje – zodat je helemaal zelf op pad kan!

Alles voor het Twentepad

Doe het zelf pakket

Uitrusting

Je wordt van volledige uitrusting voorzien! Van de benodigdheden om te wildkamperen tot hiking uitrusting zoals een stevige en comfortabele backpack met accessoires, brander en pannetje en meer. Uiteraard leggen we je met plezier het een en ander uit.

Voeding

In het pakket zit een gebalanceerd pakket outdoorvoeding voor het aantal dagen dat je op stap gaat. De maaltijden zijn voedzaam, gezond en milieuvriendelijk en van de allerbeste merken zoals REAL Turmat, Firepot, TentMeals en Summit to Eat.

Kaarten en informatie

In het 'Doe het zelf' pakket is de juiste kaart voor deze tocht inbegrepen. We vertellen je graag van alles over deze tocht en delen praktische tips. Daarnaast kun je ons van alles vragen. We helpen je graag met het samenstellen van jouw paklijst en denken graag met je mee over jouw reis naar bestemming.

Het Twentepad is uitermate geschikt om het hiken eens uit te proberen. Bijvoorbeeld als voorbereiding op een eerste tocht met wildkamperen in Schotland of Scandinavië. Het is immers belangrijk dat je weet hoe je de tent opzet, hoe je jezelf warm houdt én dat je jouw kleding en schoenen goed inloopt. Niet vervelender dan een nieuw broek die blijkt te schuren of een wandelschoen die blaren geeft. 

Het ‘Doe het zelf’ pakket geeft je daarbij houvast. En we informeren je graag over zaken als kleding, waar je kan kamperen, en meer zodat je goed voorbereid op stap gaat!

Mathias

Eigenaar, Start hiking

Aantal wandeldagen

3 dagen

vanaf € 305,-

4 dagen

vanaf € 360,-

5 dagen

vanaf € 405,-

Prijzen

3 dagen

1 persoon: € 345,- 

2 personen: €305,- per persoon

4 dagen

1 persoon: € 415,- 

2 personen: € 360,- per persoon

5 dagen

1 persoon: € 465,- 

2 personen: € 405,- per persoon

Klaar om de West Highland Way te hiken (met een klein beetje hulp)?

Nog vragen? 

FAQ

De meest gestelde vragen

Met een goede basisconditie kan je deze tocht prima lopen. De tocht is extreem goed bewegwijzerd en de paden zijn vlak en simpel. De paalkampeerplaatsen liggen verspreid langs de route, dus afhankelijk van hoe je de tocht wilt lopen vergt het enige planning. Je loopt over bospaden, zandwegen en soms stukken asfalt – en je komt geregeld door een dorpskern en/of langs een supermarkt.

De tocht kun je zowel in de lente, zomer als herfst lopen met de ‘Doe het zelf’ pakketten. De schouderseizoenen (lente en herfst) zijn qua natuur prachtig en je hebt dan geen last van midges – bijtende vliegen. In de zomer kan je de tocht ook uitstekend lopen, maar houd wel rekening met warmte en drukte op het pad.

De volledige uitrusting bestaat uit onze pakketten ‘slapen- uitrusting’ en ‘hiking-uitrusting’. Een vrij compleet pakket om te wildkamperen en te hiken. Voeding voor de dagen op het pad is er bij inbegrepen en de kaart ook. Wat je verder nodig hebt lees je in onze paklijst. Je moet dan voornamelijk denken goede schoenen, (waterdichte) kleding etc.

 

Outdoor maaltijden zijn maaltijden die gevriesdroogd of gedehydrateerd zijn. Het water is eruit en daarom zijn ze hartstikke licht en houdbaar. Je hoeft enkel water aan de kook te brengen, dit in het zakje te schenken – even wachten – en je kan aanvallen. Deze maaltijden zijn ideaal voor een tocht waarbij je gaat wildkamperen. 

We leveren voldoende maaltijden mee voor onderweg – minus het ontbijt van de eerste dag en diner van de laatste dag, wat je dan zelf kan invullen als je over bent! Je ontvangt ontbijtjes van REAL Field Meal, Firepot en TentMeals. Lunch en avondeten is een assortiment van REAL Turmat, Firepot en Summit to Eat. Uiteraard kan je zelf kiezen en houden we rekening met allergieën.

De uitrusting en voeding ophalen is wel het makkelijkste. Indien gewenst kan ik dan namelijk ook het een en ander uitleggen en kunnen we bijvoorbeeld samen de tent opzetten of de tas inpakken als je dat wilt. 

Verzending is echter ook mogelijk bij voorafbetaling van de verhuursom en borg + verzendkosten (€25 incl. retourlabel). 

We helpen je graag om deze tocht te lopen. Zo zit de kaart van de route inbegrepen. Ook kunnen we je de GPX routes opsturen waarmee je de route op jouw GPS kan laden – waarbij we ook mooie wildkampeerplekken uit onze eigen ervaring kunnen markeren. Op basis van beschikbaarheid kun je onze GPS lenen (vandaar het *). 

Bij het ophalen van de materialen kan ik je het een en ander vertellen over de tocht en over de uitrusting als je dat wilt. We kunnen samen de tent even opzetten en door het inpakken van je tas lopen en ik probeer al jullie vragen te beantwoorden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De totale uitrusting bevat:

 • Stevige en lichte trekkerstent (1p of 2p)
 • Exped Synmat 7 LW slaapmat (comfort tot -17C)
 • Lowland Outdoor Pulsar 3 slaapzak (comfort tot -5C)
 • Osprey Rook 65 backpack incl. regenhoes
 • Airporter vliegtuighoes 
 • Hydratatie drinkzak 2L 
 • MSR Pocket Rocket 2
 • Primus Litech 1L kettle
 • Titanium spork (spoon and fork)
 • Fireknife (mes met vuurstick)
 • Hoofdlamp
 • 3L droogzakje
Je ontvangt daarnaast een kaart (Harveys) van de route.

Een voorbeeld van een maaltijdpakket voor 7 dagen zou kunnen zijn:

Ontbijt

 • 3x REAL Field Meal ontbijt naar keuze
 • 1x Firepot luxe ontbijt
 • 2x TentMeals ontbijt naar keuze

Lunch

 • 3x Firepot naar keuze
 • 2x REAL Turmat naar keuze
 • 2x Summit to Eat naar keuze

Avondeten

 • 2x Firepot naar keuze
 • 2x REAL Turmat naar keuze
 • 2x Summit to Eat naar keuze

Dat kan zeker! Wil je de tocht in 10 dagen lopen of in 5 (dat kan weet ik uit ervaring) dan doen we je graag een aangepast voorstel! Heb je zelf bepaalde uitrusting of wil je meer of minder maaltijden mee, zet het in je vrijblijvende aanvraag en we maken een passend voorstel. 

Wil je in een groep lopen? Leuk! Hiken is ideaal voor een groep vrienden of vriendinnen. Let er wel op dat wij verhuren tot groepen van 6 personen. Het recht op wildkamperen is niet bedoeld voor grotere groepen dan 3/4 tentjes. Wil je met een groepje op stap – stuur ons een berichtje! We lenen je dan graag onze houtbrander uit zodat je verantwoord vuurtje kan stoken met je groepje.

Onze verhuurvoorwaarden zijn van toepassing. Je leest deze hier én je vindt ook meer informatie in onze FAQ verhuur. 

We vragen onder andere een borg bij verhuur en verhuur geschiedt op basis van beschikbaarheid.

Bekijk ook onze andere 'Doe het zelf' hikes!

West highland Way

Een prachtige route door Schotland

Affric Kintail Way

Perfect voor een short-hike of lang weekend!

waarom hiken natuur

Kungsleden

Extreme wildernis boven de poolcirkel

East Highland Way

Een prachtig vervolg op de WHW