Kungsleden

Echte wildernis, gewoon in Europa!

De tocht

Kungs-leden

waarom hiken natuur
Lightroomexport-0158

Kungsleden is een van de mooiste paden in Europa door échte wildernis. Het hele pad is ruim 400 kilometer lang, maar voor dit Doe het zelf-pakket kijken we naar de bovenste 110 km. Al kan je natuurlijk ook gewoon het hele pad lopen. Het blijft immers ‘Doe het zelf’.

Lightroomexport-20028

Doe het zelf - maar dan met een beetje hulp

Kungsleden is een tocht die de echte wildernis in gaat. Perfect voor de avonturier die boven de poolcirkel op avontuur wil. Hiken én wildkamperen. Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Kies dan voor onze ‘doe het zelf’ pakketten. Je hebt dan de juiste uitrusting, voldoende en gebalanceerde voeding en de juiste kaarten en informatie. Wij helpen jou een beetje – zodat je helemaal zelf op pad kan!

Alles voor Kungsleden

Doe het zelf pakket

Uitrusting

Je wordt van volledige uitrusting voorzien! Van de benodigdheden om te wildkamperen tot hiking uitrusting zoals een stevige en comfortabele backpack met accessoires, brander en pannetje en meer. Uiteraard leggen we je met plezier het een en ander uit.

Voeding

In het pakket zit een gebalanceerd pakket outdoorvoeding voor het aantal dagen dat je op stap gaat. De maaltijden zijn voedzaam, gezond en milieuvriendelijk en van de allerbeste merken zoals REAL Turmat, Firepot, TentMeals en Summit to Eat.

Kaarten en informatie

In het 'Doe het zelf' pakket is de juiste kaart voor deze tocht inbegrepen. We vertellen je graag van alles over deze tocht en delen praktische tips. Daarnaast kun je ons van alles vragen. We helpen je graag met het samenstellen van jouw paklijst en denken graag met je mee over jouw reis naar bestemming.

Kungsleden is échte wildernis. Je bent weg van de bewoonde wereld, geluiden en afleiding. De natuur is wonderschoon en onaangeroerd, alleen het pad en de berghutjes geven weg dat de mensheid hier rondloopt. Met de houvast van een ‘Doe het zelf’ pakket ga je hier zelf op avontuur. En we informeren je graag over zaken als kleding, waar je kan kamperen, waar gas te koop is en meer zodat je goed voorbereid op stap gaat!

Zoek je extra houvast? Kijk dan naar de Fjallraven Classic in Zweden. Je loopt hetzelfde traject, maar met checkpoints en een vangnet. Wil je rust, loop ‘m dan niet als de Classic is!

Mathias

Eigenaar, Start hiking

Aantal wandeldagen

6 dagen

vanaf € 435,-

7 dagen

vanaf € 495,-

8 dagen

vanaf € 560,-

Prijzen

6 dagen

1 persoon: € 520,- 

2 personen: € 435,- per persoon

7 dagen

1 persoon: € 585,- 

2 personen: € 495,- per persoon

8 dagen

1 persoon: € 645,- 

2 personen: € 560,- per persoon

'Doe het zelf' Fjallraven classic

vanaf € 200,-

Klaar om Kungsleden te hiken (met een klein beetje hulp)?

Nog vragen? 

FAQ

De meest gestelde vragen

Met een goede gezondheid en basisconditie kan je deze tocht prima lopen. De tocht is goed bewegwijzerd en de paden zijn nooit erg moeilijk. Er zitten een paar klimmetjes in de route, die niet technisch zijn of bijzonder zwaar. Maar je gaat wel de wildernis in en onder extreme weersomstandigheden kan het toch een pittig tocht zijn – je bent ook weg van de bewoonde wereld.

De tocht kun je het beste lopen vanaf juli tot en met september. In juli kan je te maken hebben met sneeuwresten en veel smeltwater, terwijl je in september al in de herfst loopt en rekening moet houden met mogelijke sneeuw en flinke temperaturen onder nul. Het hoogseizoen is dan ook augustus – het is dan hoogzomer. Let er wel op: de classic vindt normaliter half augustus plaats.

De volledige uitrusting bestaat uit onze pakketten ‘slapen- uitrusting’ en ‘hiking-uitrusting’. Een vrij compleet pakket om te wildkamperen en te hiken. Voeding voor de dagen op het pad is er bij inbegrepen en de kaart ook. Wat je verder nodig hebt lees je in onze paklijst. Je moet dan voornamelijk denken goede schoenen, (waterdichte) kleding etc.

Ga je de Fjallraven Classic lopen? Dan moet je jouw eigen uitrusting meenemen en ben je ‘verplicht’ te wildkamperen. Voeding, gas en vervoer vanaf het start en eindpunt is bij de classic inbegrepen.

 

Outdoor maaltijden zijn maaltijden die gevriesdroogd of gedehydrateerd zijn. Het water is eruit en daarom zijn ze hartstikke licht en houdbaar. Je hoeft enkel water aan de kook te brengen, dit in het zakje te schenken – even wachten – en je kan aanvallen. Deze maaltijden zijn ideaal voor een tocht waarbij je gaat wildkamperen. 

We leveren voldoende maaltijden mee voor onderweg – minus het ontbijt van de eerste dag en diner van de laatste dag, wat je dan zelf kan invullen als je over bent! Je ontvangt ontbijtjes van REAL Field Meal, Firepot en TentMeals. Lunch en avondeten is een assortiment van REAL Turmat, Firepot en Summit to Eat. Uiteraard kan je zelf kiezen en houden we rekening met allergieën.

De uitrusting en voeding ophalen is wel het makkelijkste. Indien gewenst kan ik dan namelijk ook het een en ander uitleggen en kunnen we bijvoorbeeld samen de tent opzetten of de tas inpakken als je dat wilt. 

Verzending is echter ook mogelijk bij voorafbetaling van de verhuursom en borg + verzendkosten (€25 incl. retourlabel)

We helpen je graag om deze tocht te lopen. Zo zit de kaart van de route inbegrepen. Ook kunnen we je de GPX routes opsturen waarmee je de route op jouw GPS kan laden – waarbij we ook mooie wildkampeerplekken uit onze eigen ervaring kunnen markeren. Op basis van beschikbaarheid kun je onze GPS lenen (vandaar het *). 

Bij het ophalen van de materialen kan ik je het een en ander vertellen over de tocht en over de uitrusting als je dat wilt. We kunnen samen de tent even opzetten en door het inpakken van je tas lopen en ik probeer al jullie vragen te beantwoorden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De totale uitrusting bevat:

 • Stevige en lichte trekkerstent (1p of 2p)
 • Exped Synmat 7 LW slaapmat (comfort tot -17C)
 • Lowland Outdoor Pulsar 3 slaapzak (comfort tot -5C)
 • Osprey Rook 65 backpack incl. regenhoes
 • Airporter vliegtuighoes 
 • Hydratatie drinkzak 2L 
 • MSR Pocket Rocket 2
 • Primus Litech 1L kettle
 • Titanium spork (spoon and fork)
 • Fireknife (mes met vuurstick)
 • Hoofdlamp
 • 3L droogzakje
Je ontvangt daarnaast een kaart (Harveys) van de route.

Een voorbeeld van een maaltijdpakket voor 7 dagen zou kunnen zijn:

Ontbijt

 • 3x REAL Field Meal ontbijt naar keuze
 • 1x Firepot luxe ontbijt
 • 2x TentMeals ontbijt naar keuze

Lunch

 • 3x Firepot naar keuze
 • 2x REAL Turmat naar keuze
 • 2x Summit to Eat naar keuze

Avondeten

 • 2x Firepot naar keuze
 • 2x REAL Turmat naar keuze
 • 2x Summit to Eat naar keuze

Dat kan zeker! Wil je de tocht in 10 dagen lopen of in 5 (dat kan weet ik uit ervaring) dan doen we je graag een aangepast voorstel! Heb je zelf bepaalde uitrusting of wil je meer of minder maaltijden mee, zet het in je vrijblijvende aanvraag en we maken een passend voorstel. 

Wil je in een groep lopen? Leuk! Hiken is ideaal voor een groep vrienden of vriendinnen. Let er wel op dat wij verhuren tot groepen van 6 personen. Het recht op wildkamperen is niet bedoeld voor grotere groepen dan 3/4 tentjes. Wil je met een groepje op stap – stuur ons een berichtje! We lenen je dan graag onze houtbrander uit zodat je verantwoord vuurtje kan stoken met je groepje.

Onze verhuurvoorwaarden zijn van toepassing. Je leest deze hier én je vindt ook meer informatie in onze FAQ verhuur. 

We vragen onder andere een borg bij verhuur en verhuur geschiedt op basis van beschikbaarheid.

Bekijk ook onze andere 'Doe het zelf' hikes!

West Highland Way

Gave tocht door de highlands!

Affric Kintail Way

Perfect voor een short-hike of lang weekend!

East Highland Way

Een prachtig vervolg op de WHW

Koeien langs het Twentepad

Twentepad

een midweek of lang weekend dicht bij huis!