Doe het zelf hikes

Hiken is geweldig! En je kan het prima zelf – op eigen initiatief. Zo kun je helemaal opgaan in de natuur. Solo, met je beste vriend of vriendin, geliefde of een klein groepje vrienden. Maar een beetje hulp is wel makkelijk als je (nog) geen hike ervaring hebt. Of als je dat juist wel hebt, maar vrienden mee wilt nemen hiken en wilt voorzien van een complete uitrusting met voeding of gaat voor gemak. Kijk eens bij onze ‘Doe het zelf’ hikes!

'Doe het zelf' hikes

Er zijn veel prachtige tochten in Europa waar je kilometers kan hiken in de wildernis en ‘s avonds je tent kan opzetten om midden in de natuur de nacht door te brengen. Een geweldige ervaring, maar een eerste keer is toch een beetje spannend. Welke uitrusting heb je nodig? Wat moet ik eten? en hoe vind ik de weg?

De ‘Doe het zelf’ hikes van Start Hiking bieden je een beetje houvast. Je huurt de volledige uitrusting om te hiken en te kamperen, krijgt een gebalanceerd pakket lekkere en voedzame outdoormaaltijden mee én we helpen je op weg met een kaart en informatie. Wat dat laatste inhoud: wel beantwoorden graag al je vragen, geven je handige tips en leggen je van alles uit zodat je zelfverzekerd op pad kunt.

'Doe het zelf' pakket

Uitrusting

Volledige uitrusting om te wildkamperen en te hiken! In principe hoef je enkel te denken aan kleding, schoenen en persoonlijke uitrusting.

Je leest meer over onze uitrusting op deze pagina en hier vind je een paklijst.

Copy of Risotto-2
Kaart en informatie

Kaart van de tocht. Maar ook informatie, hulp en tips. Wil je een keer samen de tent opzetten? Hulp nodig bij het plannen van de tocht? Tips nodig voor het kopen van een goede hardshell? Of weet je niet hoe je jouw jas moet inpakken? We helpen graag.

huren is duurzaam
Outdoor voeding

Je krijgt van ons een gebalanceerd maaltijdpakket mee voor de tocht die je gaat lopen. We hebben een vaste combinatie merken voor jouw uitgekozen, maar daarbinnen ben je vrij om naar jouw voorkeur smaken te kiezen. Een gebalanceerd pakket zodat je vol energie kan hiken.

DSC9602

Ik heb nog altijd heb ik geweldige herinneringen aan mijn eerste lange afstandswandeling in de Schotse Hooglanden. Maar ik had met de wijsheid van nu graag de houvast van een ‘Doe het zelf’ pakket gehad. Ik had bijvoorbeeld niet gedacht aan een hoofdlamp, had te weinig en te zwaar eten mee en ook mijn kleding was verre van ideaal voor het Schotse weer. In het ‘Doe het zelf’ pakket is dat allemaal tip top in orde – en we informeren je graag over zaken als kleding, waar je kan kamperen, waar gas te koop is en meer zodat je goed voorbereid op stap gaat! Hiken en wildkamperen is een gaaf avontuur wat je prima zelf kan, met een beetje hulp van Start Hiking

Mathias

Eigenaar, Start hiking

Bekijk onze 'Doe het zelf' hikes!

West Highland Way

Toegankelijke tocht door Schotland

East Highland Way

Een prachtig vervolg op de WHW

waarom hiken natuur

Kungsleden

Extreme wildernis boven de poolcirkel

Twentepad

een midweek of lang weekend dicht bij huis!

Affric Kintail Way

Perfect voor een short-hike of lang weekend!

Iets voor jou?

Bekijk de doe het zelf hikes of neem contact met ons op!